Güç tasarrufu ve yüksek performans GPU aynı görünüyor

UlaşŞahin

Decapat
Grafik ayarlarından "grafik performans tercihinden" sonra istediğim oyunu seçiyorum. Ve seçeneklere tıkladıktan sonra yüksek performansı seçiyorum. Lakin "güç tassarufu GPU" ve "yüksek performans GPU"da da AMD R5 Graphics yazıyor. Pcdeki harici Radeon 530 driverda gözüküyor ama o kısımda yok. Sebebi ve çözümü nedir acaba?
Tam anlaşılması için fotoğraf bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• 2121.png
    10,3 KB · Görüntüleme: 480
Son düzenleme:
Bu problem yaratmaz APU ailesinden olduğu için öyle görünüyor ama o sorun, şu an düzeldi mesala Windows 10 1909 sürümün de ve Windows 10 2004 sürümünde harici ekran kartı da gözüküyor bu arada ekran kartını da her zaman güncel tut.

Hocam netten araştırmama göre AMD R5 Graphics & AMD Radeon 530 olan + Win10 kullanan PC'lerde aynı sorun varmış. Problem yaratıyor, en kötü oyunda bile çok kötü performans alıyorum. Her şey güncel bu arada(+driver silip tekrar yükledim.).Hiçbir şekilde çözümü yok şimdilik sanırım.

Şöyle diyebilirim sanırım AMD A9 9420 işlemci kullanıyorsun. Bu işlemci özellikle oyunlarda kötü çift çekirdek işlemci olduğundan dolayı sürekli ani takılma donma ama benim eskiye göre biraz daha az bu durum birçok oyunda özellikle Online oyunlarda daha fazla oluyor. Hikaye tabanlı oyunlarda pek bir sorun yaşamıyor sistemim yeten oyunlarda, SSD taktırdım artık daha iyi oldu internette takılırken falan dediğim gibi Windows güncel tut ekran kartını da öyle bir de gereksiz Windows hizmetlerini durdurup manuel olarak ayarla ccleaner gereksiz açılan şeyleri kapat benim o durum sende de vardı sonra ekran kartı mi güncel tuttum windowsuda öyle o sorundan kurtuldum bu laptopu ilk aldığımda harici ekran kartına bağlanmıyordu servise yolladım anakart değişti artık harici ekran kartına geçiş yapıyor ama işlemci kötü onun sıkıntılarını hep çekiyorum.

Yardımın için teşşekür ederim iyi forumlar.

Aynı durum bende de var ancak görev yöneticisinden baktığımda Radeon R530 kullanılıyor gözüküyor.

Bir şey sorabilir miyim aynı sorun bende de var ve ekran kartımi güncelleyince donma sorunları oluyor aynı ekran kartına sahibim AMD R5 M330 işlemci ise A8 7410 bir türlü çözemedim.

Hocam aynı sorun bende de var, amd readeon m330 gözükmüyor yüksek grafik ayarlarında.

Hocam bu sorunu nasıl çözdünüz ben de şu an iki yerde de readeon R5 gözüküyor. Teşekkür ederim şimiden.

Konuyu hortlatacağım fakat başka sorun yaşayacak olan arkadaşlara yardım etmek istedim:
Kendi kullandığım ASUS X505BP bilgisayarımda bkz:
AMD A9 9420 gibi yıkık bir işlemci + Radeon R5 M420 gibi berbat bir grafik kartına sahip.
Çok sorun yaşadım... Oyunlarda harici grafik kartı (R5 M420) yerine dahili grafik kartını kullandığımı olmadı... Yok efendim Windows "antimalware service executable" ile işlemciyi-ram'i mi kullanmadı... Tıkladığımdan 5 dk sonra açılan programlar vs derken, birdenbire tepem attı ve:

1- 200 TL gibi saçma bir fiyata +4 GB RAM(toplamda 8 GB oldu) ve 120 GB SSD ekledim. (Kendim taktım; laptop sökümü için bazı hintli şahısların videoları mevcut.)
2- En temizinden Windows 10 kurdum.
3- BIOS'u, driverları, Windows'u güncelledim.

Sonuç 1: Bilgisayar aşırı derece de hızlandı (ssd sağ olsun) fakat en güncel driverları kurduğum halde harici ekran kartını kullanmama sorunu bir türlü düzelmedi. AMD sağ olsun R5 M420 için güncellediği adrenalin 2020 ve sürümleri ile geçişli grafikler bölümü "şaka ama gerçek bir şekilde" kontrol panelinde mevcut değildi.

Bıkmadım usanmadım denemeye devam ettim.

4-çok şey denedim. Ama en sonunda ASUS'un official sitesindeki original chipset GPU Driver'ını kurunca yani 2018'e ait driverı (yani bilgisayarın üstünde gelen driver ile) laptop şaha kalktı.
Bkz: ASUS VivoBook 15 X505BP Sürücüler & Araçlar | Notebook | ASUS Türkiye

Aygıt yöneticisindeki ismi düzeltti.
Kontrol panelinde geçişli grafikler ayarları ile hangi ekran kartını kullanacağını ben belirler oldum.
Tabii ki de ciddi derecede FPS arttı.
(Ekran kartı driverını eski sürüme geçirmek için "ddu" uygulamasını kullanabilirsiniz. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. Daha sonra olan sürücüleri DDU ile silin. Sonra temiz bir şekilde indirdiğiniz driverı kurabilirsiniz.)

Sonuç 2: GTA 5'i unutun, Cyberpunk'ta neymiş, CS:GO ise CS 1.6 olmasaydı nasıl bu kadar ün yapabilirdi.
Gidin GTA san kurun, CS 1.6 Sxe'li hilesiz falan oynayın, efendim Battlefield 2 olur...

Şakayla karışık maalesef yazının başında da belirtmiş olduğum üzere bu özellikler giriş seviyesi bir PC'ye ait.
Velhasıl kelam yapım yılı 2011 yılı aşağı oyunlarda sorun yaşamazsınız (istisnalar kaideyi yine bozmuyor tabii). Naçizhane tavsiyem daha üstünü kurmaya çalışarak yakmayın şuncacık canı olan PC'yi.
Şahsımın kaydettiği değerler:
GTA 5: 25-35 FPS.
GTA 4: 40-50 FPS.
CS:GO: 35-50 FPS
CS Source: 45-55 FPS.
BF bad Company 2: 50 FPS.
BF2: 60 FPS.
Far Cry 3: 60 FPS.
Call of Duty serisi: 60 FPS (cod 4'den Black Ops 2'ye kadar)
M2TW: 60 FPS.
Saints Row4: 60 FPS.
Euro Truck sım 2: 60 FPS.
Left 4 Dead 2: 60 FPS.
FIFA 14: 60 FPS.
PES 13: 60 FPS.
Ve daha niceleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…