Güç tuşu ile kapatılan sistemde HDD çalışmıyor

• Konuyu başlatan CeliI
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 240

CeliI

Hectopat
Merhaba herkese, hayırlı akşamlar. Bilgisayarımda SSD harici 2 adet HDD takılı (D ve G). G diskinin içerisinde yüklü olan ISO dosyasını UltraISO ile açmaya çalışırken PC kafayı yedi, ne PC'yi kapatabildim ne işlemi iptal edebildim, bir süre tepkisiz kaldı ve düğmeye basılı tutarak kapatmak zorunda kaldım fakat tekrar PC'yi açtığımda G diski görünmemeye başladı, BIOS dahil görünmüyor fakat diski kulağıma tuttuğum zaman çalışma sesleri geliyor. İçerisinde önemli verilerim var. Ne olmuş olabilir? Çözümü var mıdır? En kötü verileri kurtarma şansım var mıdır bilgisayarcıya götürsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
sebebi ne olabilir diğerleri değil de neden bu hdd
HDD'ler böyledir, durduk yere mekanik arıza verebilir genellikle ömürleriyle alakalı bir durumdur bu. Başta eğer ses gelmiyor demiş olsaydınız kart arızasından şüphelenirdim ama ses gelebildiği için muhtemelen mekanik arıza gibi duruyor, bunu veri kurtarma hizmetlerine vermeniz gerekecek. Mümkünse o vakite kadar disk üzerinde hiçbir şey yapmayın.

Tamam teşekkür ederim veri kurtarma hizmetleri dediğiniz ne oluyor normal bilgisayarcılar ilgilemezmi

Tamam teşekkür ederim veri kurtarma hizmetleri dediğiniz ne oluyor?
Google üzerinden aratırsanız görürsünüz, diski gönderip fiyat bilgisi almayı deneyin.
Normal bilgisayarcılar ilgilenemez mi?
HDD üzerinde oluşan hasarı bilgisayarcılar yapamaz, laboratuvar ortamında özel olarak analiz edilmesi gerekiyor.

Disk eğer hiç görmmuyorsa HDD'nın katmanlarında değil de soketlerin arkasındaki devre kartında arıza oalbilir şu an büyük ihtimalle dıskiniçindeki donene CD benzer şeyler sağlam onlar darbe sonucu vs zarar goruyor normalde şu an elektrik bazlı bir sorun olduğunu belitrmissin bu da devre akrtıyla alakalı yanı veriler hala diskinde ve güvende büyük ihtimalle sadece verileri okuyucak PCB arızalı olma ihtimalı yüksek yan, ver,ler eğer çok değerliyse aşırı bir fiyat vermeden kurtarılma yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…