Güç tuşuna basınca sistem 1 saniye açılıp kapanıyor

Mavi__

Kilopat
Bilgisayarım başlıkta belirttiğim gibi başlat tuşuna bastığımda işlemci ve ekran kartı fanları 1 saniye dönüyor sonra geri kapanıyor. Bazen bastığım gibi açılıyor ve bir problemle karşılaşmıyorum. Açıldıktan sonra herhangi bir sorun olmuyor. Bu sizce neden oluyor ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Güç tuşu ve güç kaynağında bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü bilgisayar açılabiliyor ve açıldıktan sonra bir problem yaratmıyor.

RAM'leri söküp tekrar takmayı denediniz mi? RAM'ler bu tarz hatalara yol açabiliyor özellikle bir temassızlık varsa. Pinlerini de silgiyle hafifçe silerek temizleyebilirsiniz.

Bu bende de oluyor bazen power tuşuna hafif bastığımda güçlü basmadığımda senin yaşadığın olayı yaşıyorum.

Bende de aynı sorun olmuştu ramleri çıkardım taktım düzeldi

Bu bende de oluyor bazen power tuşuna hafif bastığımda güçlü basmadığımda senin yaşadığın olayı yaşıyorum.
Bendeki sorun öyle bir şey değil, buna benzer problemle karşılaşan bir kaç konuyu inceledim. Parçalarda statik elektrik birikebiliyormuş bunla alakalı mı acaba?

Güç kaynağı ile alakalı sanırım, eski sistemimde oluyordu. Kabloyu çıkartıp bi 15 saniye beklerseniz düzelebilir, benim sistemimde duzeliyordu.

O zaman elektrik ile ilgili sorun var hocam psu güçsüzse olabiliyor eski bilgisayarda oluyordu. Ya da voltaj ile alakalı
Bendeki sorun öyle bir şey değil, buna benzer problemle karşılaşan bir kaç konuyu inceledim. Parçalarda statik elektrik birikebiliyormuş bunla alakalı mı acaba?

Sorun bilgisayar açıkken elektrik kesintisinde veya bilgisayar açıkken düzgün kapatmadığından dolayı, daha sonra bilgisayarı açınca bu durum meydana geliyor.
Çözüldü olarak işaretlerseniz sevinirim. @Mavi__

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…