Güç Ve Kumanda Devresi Çizim Ödevi

CarlJohnson

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, şu şekilde bir ödevim var ve doğru olması şart kendim çizim yaptım fakat dediğim gibi doğru olmalı puanımın kırılmaması için. "Şekildeki kapı sistemi aşağıdaki şartlara göre çalışacaktır: Açma(start) butonuna basıldığında motor sağa doğru dönerek kapıyı sağa doğru çalıştıracaktır. Sınır anahtarı 2 (SA2) ' ye çarptığında motor duracak 10 saniye bekledikten sonra motor sola doğru dönerek kapı kapanacak ve sınır anahtarı 1 (SA1) ' e çarptığında motor duracaktır."
Ödevim bu bilen kişiden istediğim devreyi bir kağıda kabataslak çizip fotoğrafını atması ve nasıl çalıştığını kısaca açıklaması ( starta basınca şuradan geçiyor o elemana giriyor gibi ) bu konuda yardımcı olacak birinin olacağını umuyorum.

Bunu yaptıktan sonra mühendis mi olacaksın. Bu nasıl ödev arkadaş ya, hocalar kafayı yemiş yemin ederim.

Çok teşekkür ederim devreyi çizdim ve EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Dersi Simülatörü) programı ile kontrol ettim çalıştı.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    3,2 KB · Görüntüleme: 1.386
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…