Güç yönetimi modundaki nihai performans açılmalı mı?

alaetya

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün bilgisayarımın ayarlarını kurcaladım ve güç yönetimi modunda nihai performans diye bir seçenek gördüm. Ben normalde yüksek performansta kullanıyorum acaba nihai performans açılmalı mı? Açarsam bigisayara herhangi bir kötü etkisi olur mu?

Merhaba. Bugün bilgisayarımın ayarlarını kurcaladım ve güç yönetimi modunda nihai performans diye bir seçenek gördüm. Ben normalde yüksek performansta kullanıyorum acaba nihai performans açılmalı mı? Açarsam bigisayara herhangi bir kötü etkisi olur mu?
Açılmamalı, sürekli parçaları tam güçde çalışmaya zorluyor ve disklerin uykuya geçmesine izin vermiyor, yüksek performansda kullanın.

Ben 1,5 yıldır kullanıyorum bir sey olmadı valoda yuksek performansta 110 120 130 alırken nihai açınca 120-150 arası fps alıyordum bence aç

2. depolama olarak HDD kullanıyorum ve kullanılmadığı zaman uykuya geçiyor. Nihai performans kullanıyorum.

Nasıl anlıyorsun peki geçtiğini? :D nihai performansa alıp gelişmiş güç planı ayarlarına göz atarsan sabit diskin uykuya geçmesi kapalı, en düşük işlemci durumu %100 vs sistemi gereksiz yere boşdayken bile tam kapasitede çalışmasını sağlıyor.

Nasıl anlıyorsun peki geçtiğini? :D nihai performansa alıp gelişmiş güç planı ayarlarına göz atarsan sabit diskin uykuya geçmesi kapalı, en düşük işlemci durumu %100 v.s
HDD'yi dışardan takıyorum kapanma sesi duyuluyor ve sata kablosundaki ışık sönüyor.

Ayrıca en düşük işlemci durumu %100 falan değil.
Eki Görüntüle 2060777

Dosya Ekleri

• 1703191637505.png
    1703191637505.png
    2,5 KB · Görüntüleme: 28
Yaklaşık 5 yıldır bilgisayarımı Ultra Performans güç modunda kullanıyorum. Yukarda yapılmış yorumlar biraz sallama olmuş. Yok elektrik faturası fazla gelir, yok parçalara zarar verir falan.

HDD'yi dışarıdan takıyorum kapanma sesi duyuluyor ve SATA kablosundaki ışık sönüyor.

Ayrıca en düşük işlemci durumu %100 falan değil.
Eki Görüntüle 2060777

Performans sekmesinden bakarsan işlemcin çıkabileceği Max GHz hızında çalışıyor, ben işlemci durumundan bahsediyorum kullanımından değil. Ayrıca güç planı kısmında sabit diskin uykuya geçme süresi kısmında asla yazıyor.

Yaklaşık 5 yıldır bilgisayarımı Ultra performans güç modunda kullanıyorum. Yukarıda yapılmış yorumlar biraz sallama olmuş. Yok elektrik faturası fazla gelir, yok parçalara zarar verir falan.

Beğenmedim atanların hepsi bilgisayarında bu modu kullanıp vatanı gibi savunan tipler :D bunu ben aklımdan sallamıyorum güç planında yazıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı