Güçlü işlemci ile eski ekran kartı kullanınca ne olur?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şimdiye kadar işlemci ekran kartına göre güçsüzse yüzde yüz kullanılır ve kartı besleyemez, darboğaz olur diye biliyordum. Bir saat kadar önce bir konuya denk geldim ve kafam acayip karıştı. RTX kartlarla birlikte kullanılan işlemci 1050'yi nasıl yüzde 10 çalıştırıyor? Benim düşünceme göre işlemci çok az kullanılırken ekran kartının yüzde yüz olması lazım. Bu konuda beni aydınlatır mısınız? Ben hala kendi düşünceme inanıyorum ama linkini bırakacağım konudaki herkes benim düşünceme zıt şeyler yazmış. Konu burada.

Şimdiye kadar işlemci ekran kartına göre güçsüzse yüzde yüz kullanılır ve kartı besleyemez, darboğaz olur diye biliyordum. Bir saat kadar önce bir konuya denk geldim ve kafam acayip karıştı. RTX kartlarla birlikte kullanılan işlemci 1050'yi nasıl yüzde 10 çalıştırıyor? Benim düşünceme göre işlemci çok az kullanılırken ekran kartının yüzde yüz olması lazım. Bu konuda beni aydınlatır mısınız? Ben hala kendi düşünceme inanıyorum ama linkini bırakacağım konudaki herkes benim düşünceme zıt şeyler yazmış. Konu burada.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kimse aksini iddia edemez.

Ekran kartın %100 olur işlemci % 20 40 arası olur oyun ve programa göre değişiklik gösterebilir yani işlemcin emeklerken ekran kartın maraton koşucusu gibi koşar.
Olması gereken de bu değil mi zaten? Yani işlemci hem oyuna hem karta yetiyor ve bunu sadece yüzde 40 ile yapıyor. Yani ortada bir sorun yok.

Konu baştan aşağı yanlış bilgi bu arada. Güçlü işlemciye kötü ekran kartı da takarsın ve kartın verdiği gücün hepsini de alırsın rahat. Konu linkindeki arkadaşın sisteminde başka sorun var. Güçlü işlemciye düşük ekran kartı taktığın zaman yaşanan tek fark işlemci kullanımının düşmesi olur ve bu da normal durum, işlemci olası büyük bir şey ile karşılasmiyor çünkü. Sen insan olarak nasıl haddinden fazla ağırlık ile karşılaştığında çok fazla güç uyguluyorsan işlemci de karşısındaki ağırlığa karşı kendi gücünü ortaya koyuyor. Kendi deneyimimden örnek vereyim: R5 5600 ile 5500XT ekran kartını kullanırken işlemci %40-50 kullanımlara kadar çıkarken HD6570 ile hem işlemci kullanımını %10-20'lere düşürüyorum hem de kart kullanımı konusunda ekran kartından tam verim alıyorum. Darboğaz olayı güçlü işlemciye düşük ekran kartı takma konusunda geçerli değil. Ezber bilgicilerin elinde sadece darboğaz olduğu için kafalarındaki senaryo oluştuğu an hemen darboğaz da darboğaz demeye başlarlar, konuda da olduğu gibi. Oradaki senaryo da güçlü işlemciye düşük ekran kartı takılması olmuş.

Konu baştan aşağı yanlış bilgi bu arada. Güçlü işlemciye kötü ekran kartı da takarsın ve kartın verdiği gücün hepsini de alırsın rahat. Konu linkindeki arkadaşın sisteminde başka sorun var. Güçlü işlemciye düşük ekran kartı taktığın zaman yaşanan tek fark işlemci kullanımının düşmesi olur ve bu da normal durum, işlemci olası büyük bir şey ile karşılasmiyor çünkü. Kendi deneyimimden örnek vereyim: R5 5600 ile 5500XT ekran kartını kullanırken işlemci %40-50 kullanımlara kadar çıkarken HD6570 ile hem işlemci kullanımını %10-20'lere düşürüyorum hem de kart kullanımı konusunda ekran kartından tam verim alıyorum. Darboğaz olayı güçlü işlemciye düşük ekran kartı takma konusunda geçerli değil.
Hocam bunu sizden duymak beni rahatlattı. Bende diyorum konuda benim yazdıklarım dışında yazılan her mesaj yanlış olamaz. O yüzden böyle konu açtım. 5600'e 1050 takılınca yağ gibi rahat kullanılması lazım. Darboğaz denen şey işlemcinin karta yetmediği durumlarda ortaya çıkar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı