Gücü kısılmış i5 13500H

XKenshi

Decapat
Daha fazla  
Cihazın özellikleri: RTX3050 6 GB i5 13500H 2X8.
İlk video bu cihaza ait ve CS:GO gibi bir oyunu uçurması gereken işlemci ultrada 130-220 arası bir FPS almış, fakat altındaki 2 video i5 11400H ve i512500H olmasına rağmen FPS ultrada 200-300 arası. Bu cihazın gücü falan mı kısılmış niye böyle aldığıma pişman olmam gerekiyor mu? Ben aldığımda Low ayarda 100-160 arası veriyordu 2 aydır mağazada çünkü THH'ye şikayet ettim. Hani eğer iade alınmazsa geldiğinde böyle FPS mi alacağım? Gücünün kısılmış olduğundan şüphelenmeye başladım. Ek olarak nedense i5 13500H ilk videoda 30 watt çekerken i5 11th bile 41 wattlarda. Acaba videoyu yapan tam performansta kullanmıyor mu? @Astiva @Ella Freya @646148

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Cihazın özellikleri: RTX3050 6 GB i5 13500H 2X8.
İlk video bu cihaza ait ve CS:GO gibi bir oyunu uçurması gereken işlemci ultrada 130-220 arası bir FPS almış, fakat altındaki 2 video i5 11400H ve i512500H olmasına rağmen FPS ultrada 200-300 arası. Bu cihazın gücü falan mı kısılmış niye böyle aldığıma pişman olmam gerekiyor mu? Ben aldığımda Low ayarda 100-160 arası veriyordu 2 aydır mağazada çünkü THH'ye şikayet ettim. Hani eğer iade alınmazsa geldiğinde böyle FPS mi alacağım? Gücünün kısılmış olduğundan şüphelenmeye başladım. Ek olarak nedense i5 13500H ilk videoda 30 watt çekerken i5 11th bile 41 wattlarda. Acaba videoyu yapan tam performansta kullanmıyor mu? @Astiva @Ella Freya @646148

i

@Artoria Pendragon @Synth36

Laptoplar hakkında aşırı bir bilgim yok ama laptoplara takılan ekran kartı veya işlemciler masaüstündeki hallerinden çok çok daha az performans veriyorlar diye biliyorum.

Okudum, genelde laptoplar fişe takılı test edilir fişten çıkarınca laptopun güc kapasitesi oldukça düşer bu yüzden sende bu FPS'leri alacaksın videoları bir izleyeyim.

Daha yüksekle daha düşük alması diyelim hocam.

Her cihazın güç tüketimleri aynı olmuyor maalesef. 13500H az güç tüketerek 12500H'dan daha iyi performans verebilir.

Senin kullanmış olduğun cihaz için vaat edilen güç değerleri neler, ve sen ne alabiliyorsun?
Tamam ama i5 13500H ile i5 12500h ile arada 60-70 fps var. Ben niye daha fazla para verip bunu aldım o zaman mantığıken.

13500H bulunan farklı bir laptop modelinde CS:GO testi bulabildiniz mi? Önemli olan başka modellerde kaç FPS veriyor. Bu konu üzerine çokça konuştuk zaten sizinle.

13500H bulunan farklı bir laptop modelinde CS:GO testi bulabildiniz mi? Önemli olan başka modellerde kaç FPS veriyor. Bu konu üzerine çokça konuştuk zaten sizinle.
Bir Tane Dellin buldum. Fakat onda Mux switch var karşılaştırma yapmak adil olmaz. o 300-350 alıyordu ama 250’nin altına düşmüyordu. Fakat hocam illa i5 13th işlemcili bir laptopta kıyaslamamız neden gerekiyor aşşağıya bununla aynı özellikte rtx 3050 “75” Watt yine sadece işlemcisi daha düşük. Fakat o 50-60 fps saha fazla vermiş.

Dell dediğiniz üründe 13450HX mevcut demiştiniz. O işlemci biraz daha üstün. Farklı modelle kıyaslama nedenim sorun 13500H modellerde mi (sanmam) yoksa sizde olan üründe mi diye. O kadar tetsler oldu sorunda çıkmadı fakat ben işlemcide bir sorun olduğu sanmıyorum. Yoksa ortalık yıkılırdı.

Dell dediğiniz üründe 13450HX mevcut demiştiniz. O işlemci biraz daha üstün. Farklı modelle kıyaslama nedenim sorun 13500H modellerde mi (sanmam) yoksa sizde olan üründe mi diye. O kadar tetsler oldu sorunda çıkmadı fakat ben işlemcide bir sorun olduğu sanmıyorum. Yoksa ortalık yıkılırdı.

Anladım hocam. Hani anlayamıyorum o zaman nasıl oluyor da videolardaki gibi i5 12th daha fazla veriyor hatta i5 11th. @Keremmss Hani videolar kandırmaca mı falan diye düşündüm ama bu arakadaş da kanıtı Clevo kasa Gigabyte 3050 Ti i5 12500H kullanıyor ve FPS'in 350-400 değerlerine kadar çıktığını söylüyor ki bu cihaz 19-20 bin TL fiyatına mağazalarda bile bulunuyor. Artık benim aklım bu konuya yetmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı