Gülememek normal mi?

mamanefe

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050ti - Ryzen 7 4800h
Herkese iyi aksamlar. Gercekten cok uzun suredir kahkaha atamiyorum. Hicbir sey komik gelmiyor. icimde bi kahkaha patlatma veya gulme krizine girme istegi yada ihtiyaci var ama olmuyor gulemiyorum. En son ne zaman kahkaha attim hatirlamiyorum. Bu konuda bana yardimci olabilecek bir ilac veya o tarz bisey var midir?

Gülmeyi geri getirmenin ilacı mı olur hocam? Her şeyi ilaca bağlamayın. Bakış açını değiştir.

Mesela ben her şeye gülen bir adamım. Ama nasıl güldüğümü, neye güldüğümü sorsalar belki cevaplayamam. Bir kere kiminle, kimlerle oturuyorsun, zaman geçiriyorsun bunu bi düşün. Benim bir kuzenim var, sabahım akşamım onunla. Ona çok sinirlenirim ama ona çok gülerim, o da bana çok güler. En basit geçen gün asansörü tutarken kapı kapandı, kapı kapanırken gözünün ucuyla kardeşiimm dedi diye 30 dakika falan güldük.

Bugün, 12.12.2024 tarihin de neye bile güldüğümüzü hatırlamıyorum ama bir şeye çok gülmüştük, birbirimize baktıkça daha çok gülmeye başladık. Oynadığın oyunları değiştir. Okuduğun kitabı, izlediğin diziyi, zaman geçirdiğin ilgi odağını değiştir.

Herkesin gülmeye ihtiyacı var. Ben çok sesli gülerim, abim çok kızar sesli gülmeme. Ama gülmemin böyle olduğunu söyleyip daha çok gülerim. Eskiden sınıf da, okul da en çok gülen bendim. Staj yerim(3 katlı bir depoydu) en üst kattan en alt kata yankılana yankılana gidiyordu.

İşin özeti, odağını değiştir, bakış açını değiştir.

Herkese iyi aksamlar. Gercekten cok uzun suredir kahkaha atamiyorum. Hicbir sey komik gelmiyor. icimde bi kahkaha patlatma veya gulme krizine girme istegi yada ihtiyaci var ama olmuyor gulemiyorum. En son ne zaman kahkaha attim hatirlamiyorum. Bu konuda bana yardimci olabilecek bir ilac veya o tarz bisey var midir?
Merhabalar,
İlaçlara başlamanı önermem daha kötü yapabilir. Monoton bir hayat yaşıyor olabilirsin belki aynı şeyleri görmekten ya da yapmaktan sıkılmışsındır. Sevdiğin şeyleri, seni mutlu eden şeyleri yapmaya çalış. Mutluluk hormonlarını çalıştırmaya çalışabilirsin. Endorfin hormonu mesela çikolata bile çalıştırır. Dopamin, Seretonin ve Oksitosin de var. Bu hormonları araştır belki bir doktora görünmelisin. Ya da yaşadığın bir olay yüzünden olmuş olabilir belki seni derinden etkilemiştir sen farkında değilsindir. Bazen bana da oluyor hiçbir şeye tepki veremediğim aylarca gülmediğim de oluyor. Gerçi bu pesimistliğimle de alakalı olabilir. Bende elimden geldiğince burda olumlu olmaya çalıştım.Umarım yardımı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı