Gülhane Tıp Fakültesi öğrenciliği nasıl oluyor?

A8 9600

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
İşlemci
Arkadaşlar merhaba. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Aday Öğrenci - Gülhane Tıp Fakültesi - Gülhane Tıp Programı - Erkek - Milli Savunma Bakanlığı adına ibaresiyle ilgili olarak, burada yer alan bilgiler dışında birkaç şey daha okudum. Fakat daha detaylı bilgisi olanlar varsa bu bilgileri paylaşabilirler mi? Bu konu hakkında her türlü bilgiye açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne hakkında bilgi istersin yardımcı olayım.

Ne hakkında bilgi istersin yardımcı olayım.
Hocam, ben Ankara Gölbaşı dayım yurtta kalmak zorunlu mu, mezun olunca normal doktor maaşı gibi mi oluyor maaş, üniforma giymek zorunlu mu, kendimize ne kadar zaman ayırabiliyoruz, vs aklıma şu anlık gelenler bunlar. Sizin varsa bilginiz her türlüsüne açığım. Çok teşekkür ederim şimdiden.

Yurt zorunlu ama hafta sonları evci iznine çıkabilirsin.
Stajyer maaşı sivilden biraz daha yüksek, uzmanlıkta ise değişkenlik gösteriyor. Kuvvetin burada önemli olan. Atıyorum hava kuvvetleri en rahatı olduğundan dolayı maaşı biraz daha az olur. Deniz kuvvetlerinde ise açık denizde görev yaptığından dolar cinsinden yüklü bir maaş alırsın. Kara kuvvetleri ise tam ortası. Bir de atıyorum savaş olduğunda savaş tazminatı gibi şeyler oluyor. Bularda etkiler maaşını. Son olarak maaşından her ay belli bir miktar kesilir, oyak kurumuna bağlanır ve çeşitli haklar kazanırsınız. İşte emekli olunca bu ödediğin paraların hepsini bir olarak almak, istersen emekli maaşı gibi parça parça almak, anlaşmalı otomobil firmalarından aldığın araçlarda %30'a yakın indirim gibi gibi. Bir de askeri lojmanlar var. Burada çok az miktarda parayla yaşayabiliyorsun ailenle.
Üniforma gatada zorunlu diye biliyorum okul içinde, İstanbul'da ise güvenlik nedenleri ile zorunlu değil.
Normal bir tıpçı kendine ne kadar vakit ayırabiliyorsa sende o kadar ayırabilirsin. Çok bir fark yok.
Bir de yazları 2 haftalık askeri kamplar oluyor. İzmir'de askeri bir takım eğitimler veriyorlar ilk 3 yıl.
Tusta MSB kendi adına özel kontenjan açar. Sivilde uzmanlığa yerleşme oranın %30 civarındayken( tam hatırlamıyorum ama %30'a yakın bir şeydi) askeri tıpta bu oran %50. geçen yıl 50 mezun verildi ve 25 kontenjan açıldı. Yani uzman olmak sivile göre daha kolay.
Disiplinli bir ortam var. İstanbul'a gelirsen üst sınıflarına komutanım, Ankara'da ise abi demen gerekiyor gibi gibi.
Her ay MSB 4500 küsur liraaskeri öğrenci bursu veriyor. Bu enflasyona göre artabiliyor. Bunun yanında isteğe bağlı KYK kredisi alabilirsin. Burs çılmıyor. MSB öğrencilikte her şeyini karşılıyor. Yeme içme, temizlik malzemeleri, barınma, ulaşım gibi gibi.
Aklıma bunlar geldi şimdilik. Sorun oldukça yaz cevaplarım bildiklerimi.

Çok teşekkür ederim.
Peki emeklilik durumları nasıl yani ne zaman emekli olunabiliyor tıp okurken herhalde sigorta başlıyormuş. 25 yıl çalışınca direkt emekli olunabiliyor mu birde her 4 yılda 1 yıl fazla çalışılmış sayılıyor mu yıpranma payı var mı? Bir de kuvvetleri kendimiz seçebiliyor muyuz kura mı?

Birde rütbe olarak ne kadar yükselinebiliyor?

Bildirim geliyor mu bilmiyorum etiketliyeyim. @Mustali

Son düzenleme:
Emeklilik işi şöyle: Tsk da 15 yıl zorunlu görevin var. Sonrasında istersen emekli olabiliyorsun istersende devam ediyorsun ama uzmanlık eğitimi alırken zorunlu görevden sayılmıyor diye biliyorum. Rütbe ise en fazla tuğgeneral. Genelde albaydan sonrası olmaz gibi.

Kuvvet seçimi kura şeklinde oluyor. Ama devrende ortalama olarak ilk üçe girersen istediğin kuvveti seçebilirsin.

Hocam yaş sınırı var mı bölüm için.

Son bir sorum olacak mezun olunca gönüllü olarak nerelere katılabilirim? Komando birliği gibi. Gönüllü eğitim alma vs .

Hocam yaş sınırı var mı bölüm için.

21'den küçük olmak gerekiyor.

Son bir sorum olacak mezun olunca gönüllü olarak nerelere katılabilirim? Komando birliği gibi. Gönüllü eğitim alma vs .
Evet var diye biliyorum.

Son bir sorum olacak mezun olunca gönüllü olarak nerelere katılabilirim? Komando birliği gibi. Gönüllü eğitim alma vs.

Mezun olduktan sonra askeri revirlerde çalışıyorsun. Atıyorum denizciysen sancak gemisinde(adı farklı olabilir) başhekim olarak görev yapıyorsun. Askeri hastaneler açılır ise askeri hastanelerde de çalışabilirsin eskisi gibi.

Merhabalar tekrardan. Geçen yıl 2024 gülhanede msb adına erkek kazanan 108 ama kesin kayıt yaptıran 0 gözüküyor. Bunun nedenini biliyor musunuz? Neden herkes kazanıpta kayıt yaptırmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…