Gümrük vergisi nasıl hesaplanır?

Emoji_Pati

Decapat
Merhaba, yurt dışından bir ürün satın almak istiyorum fakat bu ürünün gümrük vergisini ben ödemeliyim. Ürün için 50 dolarlık kupon + %10 indirim kodu kullanabiliyorum. Asıl soruma gelirsek gümrükte ödeyeceğim vergi miktarı indirimlerden sonra ki tutar üzerinden mi hesaplanır? Yoksa indirimlerin gümrük vergisi hesaplamalarında etkisi olmaz mı?

(Mantıklı düşünürsek son tutar ne ise onun üzerinden hesaplanması gerekir ama kesin bir bilgi bulunmadığı için sorma gereği duydum.)

Fatura tutarına dayalıdır.Satıcı indirimli fiyattan fatura keser ise gümrük verginde düşük olacaktır.

indirimi platform yapıyor ve satıcı esas fiyat üzerinden fatura keserse gümrük faturayı beyan sayar
Direkt kendi sitesi üzerinden satış yaptığı için harici bir platform olmamış oluyor sanırım.

Platform-satıcı ilişkisi yok, muhtemelen Epomaker klavye alacak arkadaş.
Nereden Bildiniz :D

/////////////////
Anladığım kadarıyla sonuç olarak fatura tutarında indirim yapılmış olduğu için yukarıda belirttiğim resimde ki gibi 12 dolar üzerinden gümrük kesiliyor değil mi?

Dosya Ekleri

• 1699635998209.png
    1699635998209.png
    26,6 KB · Görüntüleme: 90
Direkt kendi sitesi üzerinden satış yaptığı için harici bir platform olmamış oluyor sanırım.

Nereden Bildiniz :D

/////////////////
Anladığım kadarıyla sonuç olarak fatura tutarında indirim yapılmış olduğu için yukarıda belirttiğim resimde ki gibi 12 dolar üzerinden gümrük kesiliyor değil mi?
Hocam aldınız mı kaç dolara göre hesaplandı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı