Gümrük vergisi nasıl hesaplanır?

Amazon'dan bir ürün alacağım. Satıcı Amazon değil. Ürün 180 gram kutusu ile 250 Gram'ı geçmez sanırım. Kargo ile beraber 2100 TL tutuyor. Gümrük vergisi ne kadar çıkar? Sitelerden araştırdım ama netleştiremedim. Nasıl hesaplayabilirim?

Yasal olarak ürünün fiyatına ek olarak %20 KDV + gümrüğe sunma ve damga vergisi.

Gümrüğe sunma ve damga vergisi 100 TL'yi geçmez.

2100 + 420(KDV) +100 (diğer bedeller) = 2620 TL + kargo ücretin.

Peki kargo ücretini eklemeliyim?
Kargo ücretinin gümrük ile işi yok. Gümrükleme fiyatlarından sonra total masrafı bulmak için kargo ücretini de eklemen lazım.

Amazon'dan alacağın ürünün uğraşma hesaplamakla en son ödeme sayfasında gösteriyor vergileri detayına kadar.

Amazon'dan alacağın ürünün uğraşma hesaplamakla en son ödeme sayfasında gösteriyor vergileri detayına kadar.
Amazon TR'den almıyorsa doğru göstermiyor her türlü gümrüğe takılabiliyor.

Gümrük vergisi 150 Euro altında satış fiyatı olan ürünler için, AB ülkelerinden gönderilen ürünler için ürün fiyatının (kargo dahil edilmez hesaba) %18'i, diğer ülkelerden (ABD, Çin vs..) gelen ürünler için %30'dur. Ek olarak eğer ürün ÖTV kapsamında bir ürünse bu miktara ek olarak %20 civarında bir vergi daha eklenir.

Yani AB'den gelen ürünler için %18 ile %38-40 arası, diğer ülkelerden alınan ürünler için ise %30 ile %50 arası bir vergi çıkar.

Eğer alacağınız ürünün kargo hariç fiyatı 150 Euro'nun üstündeyse bu durumda ticari satın alım gibi işlem görür ve alıcının ürünü gümrükten çekmek için gümrük müşaviri tutması gerekir. Bu durumda ortaya çıkacak masrafların toplamı neredeyse ürün fiyatına yaklaşabilir.

Yasal olarak ürünün fiyatına ek olarak %20 KDV + gümrüğe sunma ve damga vergisi.

Gümrüğe sunma ve damga vergisi 100 TL'yi geçmez.

2100 + 420(KDV) +100 (diğer bedeller) = 2620 TL + kargo ücretin.

%20 gibi sabit bir oran yok. AB'den gelen ürünler için %18, diğer ülkelerden gelenler için %30. Ek olarak ÖTV'de var (ÖTV alınan ürünlerde)

Amerika'dan plak söyledim. Sanırım ÖTV bulunmuyor.

Amazon TR'den almıyorsa doğru göstermiyor her türlü gümrüğe takılabiliyor.

Satıcı Amazon değil. Vergi göstermiyor. 0 görünüyor.

Amerika'dan plak söyledim. Sanırım ÖTV bulunmuyor.

Satıcı Amazon değil. Vergi göstermiyor. 0 görünüyor.

Vergi göstermiyorsa bence önce Amazon müşteri hizmetleriyle bir görüşün gümrük işlemleri nasıl olacak sorun. Yani kendileri önden almıyorsa prosedür nasıl oluyormuş biliyorlardır diye tahmin ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…