Gümrükte 5 ürün nasıl hesaplanıyor?

Zaten şu anda onu da değiştirdiler. Adet 2 oldu. Yani aynı üründen 2'den fazla alırsanız ticari olarak algılanır diyorlar. Ve 1 ay içinde en fazla 5 adet farklı sipariş geçebilirsiniz.
Yanlış yazmışım. Söylediğiniz gibi kanunen maksimum 2 ürün. 3 tane alırsanız gümrükte kalıyor. Gümrük memuru inisiyatif alırsa geçiriyor.

Bunu ben de biliyorum. Fakat şu anda gümrükte sanki işler böyle yürümüyor gibi. Bunu sipariş veren ve ürünü gümrükte kalan arkadaşlar varsa daha net söyleyeceklerdir.
Çünkü amaç dışarıdan ürün aldırtmamak. Bu yüzden ellerinden geleni yapacaklar ve bence kargo ücretini da dahil edecekler buna.

Ürün gümrükte kaldı. Bozuk para gibi bir koleksiyon ürünü. Ama aynı ürünü yaklaşık 10 gün sonra tekrar aliexpresten aldım ve gümrükten geçti. Çünkü gümrük memurunun inisiyatifine bağlı.

Dosya Ekleri

• Opera Anlık Görüntü_2024-09-14_112001_www.amazon.com.tr.png
    47,2 KB · Görüntüleme: 30
Döviz türevlerini gümrükten geçiremezsiniz çünkü. Bu yüzden gümrükte kaldı. Gümrük memuru Bitcoin simgesi olup gerçek para olmadığını anlayacak kapasiteye değilmiş demek ki sizin şansınıza.

Sizin söylediğiniz gibi %50-%50 durumlarımda her şey gümrük memurunun inisiyatifine kalıyor.

Şimdi ben bu sepeti satın alayım mı almayayım mı karasız kaldım baya
Ben hiç uğraşmadan elime geçsin dersen 3 veya 4 adet aldıklarını 2 adet olarak güncelleyip alabilirsin. Ama ben risk alırım ve vaktim çok, para iadesini de beklerim gerekirse de uğraşırım dersen bu şekilde verebilirsin.

Ben satın alabilirsiniz diyorum. Diğer arkadaşlar da almamanızı söylüyorlar. Karar sizin. Bir sonuç çıkartamadık.

Kargo ve verginin 30 eurou sınırına takılmadığına neredeyse eminim. Benim için soru işareti olan kısım şimdi 12 adet ürün var kardeşim 5I geçmiş ticari derler mi acaba ben gümrük sınırı 150 euro iken de 5 parça sınır diye hatırlıyorum ama defalarca alışveriş yapmıştım AliExpress de en az 10 siparişim var 10 parça 15 parça ürün olarak yeni düzenlemede sıkılaşmış mıdır acaba gümrük o aklıma takıldı.

Ek olarak eskiden gümrüğü PTT'de ben ödüyordum. Şu an AliExpress kendi tahsil ediyor. Ben 150 euro sınırının üstünde çok ürün aldım satıcıya bırakın 150 euroyu 15 euro 20 euro yazdırıp vergi düşürüyorduk. Sanırım şu an faturaya düşük de yazdıramıyoruz yoksa 1 euro 2 euro için ürün takılmaz.

AliExpress artık Amazon gibi vergiyi kendi mi ödüyor? Hesaplama sayfasında 18 dolarlık siparişim için 12 dolar kargo ve 24 dolarlık bir vergi hesaplaması yaptı. İnternette bazı kişiler bu sayfada görünen vergiyi ödemelerine rağmen TR'de PTT'nin hiç vergi ödenmediğini onun ödeme yapmasını gerektiğini söyleyip vergi tahsil etmişler. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…