Çözüldü Gümrükten PS5 Pro kutusu ile geçmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mergen_t

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda Türkiye'ye dönerken kendime bir adet PS5 Pro almayı düşünüyorum. Vergi iadesi olayından dolayı kutulu bir şekilde taşıyacağım ve kabin bagajında getirmeyi düşünüyorum. Ülkeye iniş yaptıktan sonra gümrükten elimde kutusuyla geçerken bir sorun yaşar mıyım?

Çözüm
Yaşamazsın birebir kendim getirdim. Kolumun altında soktum hatta. @Jin Saki detaylı açıklamasını bırakır birazdan 😊

Hemen yazıyorum 😄
Bu arada bu bilgileri ben de kendim getirmeden önce araştırıp öğrendim. Sabiha Gökçen'den elimde kutusunu göstere göstere yeşil kapıdan geçtim gittim.

4.soru: Yolcu beraberi eşya nedir?
Cevap:
yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro'luk eşyayı muafen getirebilmektedir.

5.soru: Yolcu beraberi kişisel eşya muafiyeti nedir?
Cevap:
2009/15481 sayılı kararın "kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile karar eki ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Sayfanın sonunda yer verilen ek-9 sayılı listenin (a) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (b) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra getirilebilir.

2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu kararı eki 9 sayılı liste.
b) diğer eşya.
7- bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti

Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı

Biri sana bir şey dediği an bu sayfayı aç göster.
Yakın zamanda Türkiye'ye dönerken kendime bir adet PS5 Pro almayı düşünüyorum. Vergi iadesi olayından dolayı kutulu bir şekilde taşıyacağım ve kabin bagajında getirmeyi düşünüyorum. Ülkeye iniş yaptıktan sonra gümrükten elimde kutusuyla geçerken bir sorun yaşar mıyım?
Yaşamazsın birebir kendim getirdim. Kolumun altında soktum hatta. @Jin Saki detaylı açıklamasını bırakır birazdan 😊

Hocam genelde bir şey olmaz ama rasgele kontroller olabiliyor. Yaklaşık 50 girişten sadece birinde başıma geldi, hatta gümrükten geçtikten sonra tam havaalanından dışarıya çıkış kapısının hemen önünde sivil bir mali polis çevirip bavulumu xray'e soktu, içi ağzına kadar Lego dolu olmasına rağmen (kutularından çıkarılmış halde) bir şey demedi. Sonuç olarak rasgele kontrol oluyor.

Hemen yazıyorum 😄
Bu arada bu bilgileri ben de kendim getirmeden önce araştırıp öğrendim. Sabiha Gökçen'den elimde kutusunu göstere göstere yeşil kapıdan geçtim gittim.

Cevap:
yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro'luk eşyayı muafen getirebilmektedir.

Cevap:
2009/15481 sayılı kararın "kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile karar eki ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Sayfanın sonunda yer verilen ek-9 sayılı listenin (a) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (b) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra getirilebilir.

b) diğer eşya.

Çözüm
Hemen yazıyorum 😄

Cevap:

Cevap:

b) diğer eşya.

PS5 Pro 430 Avrodan fazla fakat Ek-9 kapsamına girdiği için etkilenmiyor diye anladım. 430 Avro kısmı için de mesela yanında ekstra oyun kolu getirebilirim sanırsam.

PS5 Pro 430 avrodan fazla fakat ek-9 kapsamına girdiği için etkilenmiyor diye anladım. 430 avro kısmı için de mesela yanında ekstra oyun kolu getirebilirim sanırsam.

Evet ek-9 kapsamında olduğu için sıkıntı çıkmıyor. Ek kol getirebilirsiniz sıkıntı olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı