Gümüşçüde çalışmak için deneyimli olmak gerekir mi?

Monkey D. Xebec

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Hocalarım bir sorum olacak ben de yaz tatilinde gümüşçü benzeri bir yerde çalışmak istiyorum, orada deneyime bakarlar mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerli ürünler satan yerlerde çalışmak deneyim kesinlikle ister, istemeli bence. Soygun vs. gibi bir durum olduğunda (Ki bu ekonomide muhtemel gayet) ne yapacağını bilmen lazım. Bu devirde gümüşçüden daha iyi çalışabilecek yerler bulabilirsin bence.

Geçen ay arkadaşım açığa geçti 1 hafta geçmeden altıncıda girdi işe, başta kuyumcuydu sonra 1-2 hafta geçmeden o altınların işlenmesiyle falan ilgileniyordu.

Hayır gerekmez. Bizzat sektörde olan birisi olarak söylüyorum. Altın kadar anlık fiyat değişimleri olmaz gümüşte. Ürünün fiyatı bellidir. O fiyattan satarsın. Temel matematik bilgin varsa satış yapabilirsin. Ha eğer anlık fiyattan satış yapılıyorsa da ürünün gramını ölçer, o anki gümüş fiyatıyla çarpar fiyatı öğrenirsin. 5-10 yıllık tecrübe gerektiren bir iş değil. Yaparsın.

Usta bende 450 gram gümüş var zamanında parça parça internetten aldım. Bugün satayım dedim kuyumcular almıyor bunları. Elimde kaldı Ankara'dayım nerede satabilirim bunları?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…