Gümüşçüde çalışmak için deneyimli olmak gerekir mi?

Geçen ay arkadaşım açığa geçti 1 hafta geçmeden altıncıda girdi işe, başta kuyumcuydu sonra 1-2 hafta geçmeden o altınların işlenmesiyle falan ilgileniyordu.

Hayır gerekmez. Bizzat sektörde olan birisi olarak söylüyorum. Altın kadar anlık fiyat değişimleri olmaz gümüşte. Ürünün fiyatı bellidir. O fiyattan satarsın. Temel matematik bilgin varsa satış yapabilirsin. Ha eğer anlık fiyattan satış yapılıyorsa da ürünün gramını ölçer, o anki gümüş fiyatıyla çarpar fiyatı öğrenirsin. 5-10 yıllık tecrübe gerektiren bir iş değil. Yaparsın.

Hayır gerekmez. Bizzat sektörde olan birisi olarak söylüyorum. Altın kadar anlık fiyat değişimleri olmaz gümüşte. Ürünün fiyatı bellidir. O fiyattan satarsın. Temel matematik bilgin varsa satış yapabilirsin. Ha eğer anlık fiyattan satış yapılıyorsa da ürünün gramını ölçer, o anki gümüş fiyatıyla çarpar fiyatı öğrenirsin. 5-10 yıllık tecrübe gerektiren bir iş değil. Yaparsın.

Usta bende 450 gram gümüş var zamanında parça parça internetten aldım. Bugün satayım dedim kuyumcular almıyor bunları. Elimde kaldı Ankara'dayım nerede satabilirim bunları?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı