Çözüldü Gün içinde canı sıkılıp kapanan bilgisayar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu sorunu günde bir defa yaşıyorum. Bilgisayar kapanıp açılıyor, sadece bir defa. Dün, SFC aracı kullanarak bozuk dosyaları tespit edip düzeltmiştim. Ondan sonra sorun düzeldi derken şimdi tekrar aynı sorunu yaşıyorum. Mavi ekran yok, sadece bilgisayar reset atıyor. Anakart MEG Ace X570, işlemci de 3900X. MSI Dragon Center indirmiştim bir defa, ayar yaptıktan sonra sildim. Şimdi yaptığım tarama sonucu Windows dosyaları tam, bozuk yok. Şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkürler. @Motionless IN White @MayCrasH @Emre C

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sanırım Düzeldi, Düzeldiyse en iyi cevap olarak mesajı işaretleyip çözümü vermeniz gerek Hocam :).
Hocam sorunu başka yoldan çözdüm. Olay görüntüleyicisinden hata kodunu internette aratıp bir Microsoft çalışanından yardım aldım. Bir de, bu soru değil konu. Yani en iyi cevap seçemiyorum sanırım.
@vzzn Sorun sizin yöntemle de çözülmedi:( Sistem daha yeni, Temiz kurulum ile 2004 sürümüne geçmeyi düşünüyorum. Şunu sorayım, olay görüntüleyicisinde çökme yaşandığı zaman bana verdiği hatalar, çökme sebebini mi anlatır? Çökmeden sonra olay görüntüleyicisini açtığımda ilk verilen hata sistem düzgün kapatılmamış oluyor çünkü.
Sorun olay görüntüleyicisinden de çıkmadı. XMP kapatınca düzgünce çalışmaya başladı sistem. Manuel OC yapacağım.
PSU'nuz nedir?

O.C. var mı?

Sıcaklıklar nasıl?

Bilgisayarın bağlı olduğu prizde aşırı güç çeken başka bir aygıt var mı?

Yeniden mi başlıyor, kapanıyor mu?

PSU kaynaklı bir durum olabilir.

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu sorunu günde bir defa yaşıyorum. Bilgisayar kapanıp açılıyor, sadece bir defa. Dün, SFC aracı kullanarak bozuk dosyaları tespit edip düzeltmiştim. Ondan sonra sorun düzeldi derken şimdi tekrar aynı sorunu yaşıyorum. Mavi ekran yok, sadece bilgisayar reset atıyor. Anakart MEG Ace X570, işlemci de 3900X. MSI Dragon Center indirmiştim bir defa, ayar yaptıktan sonra sildim. Şimdi yaptığım tarama sonucu Windows dosyaları tam, bozuk yok. Şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkürler. @Motionless IN White @MayCrasH @Emre C
Pc'nizin soğutucusu yerine oturmuş mu,termal macunu iyi durumda mı,kasa temiz mi kontrol edin.

Bende de benzer sorun vardı. PSU'yu garantiye göndermem ve elektrik hattına da bakmam gerekmişti. Önce başka bir prizde dene.

Ayrıca işlemci kablosu tek 8 pin mi çift 8 pin mi taktın?

Tek 8 pin takılı sistemlerde kapanma sorunu olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı