Güncel Anakartlarda DDR3 ve DDR4 Desteği Neden Yok?

Daha fazla  
Arkadaşlar bildiğimiz gibi G41 chipset anakartlarda hem DDR2 hem de DDR3 desteği vardı. Ancak bu kartlardan sonra çıkan anakartlar her yeni nesil işlemcide bellek tipini değiştirdi. Örneğin 4. ve 5. nesil inteller DDR3 kullanırken 6. nesilden sonra anakartlarda sadece DDR4 slotu oldu. Aynı şekilde AMD FX serisinde DDR3 kullanırken Ryzen ile birlikte DDR4'e geçildi ve DDR3 slotları ortadan kalktı.

Sorum şu; B350 anakartlarda ya da H110 anakartlarda (en azından giriş seviyesi) DDR3 ve DDR4 slotu bulunamaz mı? Olmamasının nedeni mühendislik olarak ve çalışma prensibi olarak imkansız olması mı? Yoksa insanlara yeni ürün satmak için uygulanan bir politika mı?

Fikrim; G41 anakartlarda aynı işlemci DDR2 veya DDR3 ile çalışabiliyorsa, şimdiki işlemciler de DDR3 ve DDR4 ile çalışabilir. Bence tüketimi hızlandırmak için yapılan bir uygulama bu.

Daha önce böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama ben merak ettim bu konuyu.

Son düzenleyen: Moderatör:
6 ve 7. nesil Intel işlemcilerin DDR3L desteği var. DDR3 soket bulunan anakartlar da mevcut. 8. nesil itibari ile DDR3 tamamen bırakıldı.
İşlemci ve diğer donanımların hızları yükseldikçe, bellek hızının da doğru orantılı yükselmesi gerekiyor.
Bunu da mevcut teknoloji ile pek mümkün olmuyor, DDR4 ile 3000 MHz üstünü görebiliyoruz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı