Güncel Gaming Mouse Rehberi

444635

Hectopat
Makaleler
3
Biliyorum çok fazla mouse rehberi var ama ben de güncel ufak bir şey yapmak istedim.

Mouse Rehberi

Gamenote MS1001
Ömrü kısa olabilir ama düşük bütçede alınabilecek en iyilerden biri.

(+) Yazılımı var, ergonomik tasarımıyla birçok kişiye uygun bir mouse.
(-) Malzeme kalitesinden emin değilim ama bu bütçede daha iyisini bekleyemeyiz.

Gamenote MS814
Yine aynı şekilde ömrü kısa olacaktır, teknik özellik bakımından MS1001'den daha iyi.

(+) Yazılımı bulunuyor, PWM3325 sensörü var.
(-) Şekli nedeniyle kavramakta zorlanabilirsiniz.

Redragon M808
Pek bilgim olmasa da teknik olarak bu bütçedekilerden üstün, delikli tasarımıyla biraz daha hafif.

(+) Bal peteği dokulu, delikli ve hafif(?) tasarımıyla 85G. PAW3327 sensör. Yazılımı da bulunuyor.
(-) 20 milyon tıklamaya dayanıklı Huano Switch'ler, delikli tasarımına rağmen 85G ağırlık. Gecikmesi ortalama.

Razer Viper Mini
Hiç sevmesem de güzel bir mouse, elinize uygunsa alınabilir. Sorun yaşama ihtimaliniz de yüksek.

(+) PMW3359 sensör, 50 milyon tıklama ömrü, Razer markası, örgü paracord benzeri kablo, PTFE ayaklar. Yazılım.
(?) Küçük boyutu.
(-) Yaşanan yaygın sorunlar.

Razer Deathadder V2 Mini
Ergonomik Viper Mini, alınabilir. Hiç hoşlanmasam da listede olmalıydı.

(+) PMW3359 sensör, 50 milyon tıklama ömrü, Razer markası, örgü paracord benzeri kablo, PTFE ayaklar. Yazılım.
(?) Küçük boyutu.
(-) Eksi özellik bulamadım.

ASUS Rog Strix Impact II
Güzel bir mouse, ambidextrous şekline rağmen sağ el kullanımına uygun.

(+) PAW3327 sensör, 50 milyon tıklama ömrüyle Omron Switch'ler.
(-) Kauçuk kablo. Ortalama tıklama gecikmesi. Fiyatına rağmen PAW3327 sensör

Sharkoon Light2 200
Bu fiyatı hak etmediğini düşünüyorum, 200-300TL'ye düşerse alınabilecek güzel bir mouse.

(+) PixArt PMW3389 20 milyon tıklama ömrüyle Omron Switch'ler. 62g ağırlığıyla gerçekten hafif. Paracord kablo. Yazılım. Paketi yedeklerle dolu.
(-) Mükemmel bir mouse ama 350TL'ye değer mi siz karar verin.

LENOVO Legion M300
Fiyatına göre güzel bir mouse.

(+) Pixart 3325 sensör, yazılım. Güzel fiyat.
(?) Ambidextrous tasarımıyla iki el kullanımı için de uygun.
(-) Bu fiyata daha fazlasını beklemek saçma olur ama genel düşük bütçe eksileri.

Logitech MX518
Çok beğenilmeyen tasarımına karşın güzel bir mouse. Yine de alternatiflerine bakmanız daha iyi olacaktır.

(+) Hero 16K sensör, PTFE ayaklar.
(?) Büyük bir mouse.
(-) 20 ms gecikme, kauçuk kablo

CORSAIR M55 RGB Pro
Güzel bir mouse ama alternatiflerine bakmanız daha sağlıklı olur.

(+) PTFE ayaklar, PMW3327 sensör, yazılım desteği. Fiyatına göre güzel özellikler.
(?) Simetrik dizaynı ile iki tarafta da tuşlar.
(-) Örgü kablo.

HyperX PulseFire Haste
Güzel bir mouse ama alternatiflerine bakmanız daha sağlıklı olur.

(+) Delikli tasarımıyla 60G, PTFE ayaklar, paracord benzeri kablo, PAW3335 sensör, ambidextrous olmasına rağmen sağ ele daha uygun. Yazılım desteği.
(-) Eksi özellik sayılabilecek bir şey bulamadım ama stoklarda yok.

Corsair Katar Pro
Bu fiyata alınabilecek en iyi mouselardan biri, bazılarına göre en iyisi.

(+) 69gr Ultra hafif yapı, PMW3327 sensör, claw ve fingertip tutuş şekillerine uygun, yazılım desteği.
(-) Malzeme kalitesi sayılırsa eğer görebildiğim tek eksi o olur.

Logitech G102/203 Lightsync
Bu fiyata alınabilecek en iyi mouselardan biri, şekline alışabilirseniz ömrünü doldurana kadar sizi memnun edecektir. Çakma olmamasına dikkat edin.

(+) PTFE ayaklar, malzeme kalitesi, yazılım desteği. Fiyatına göre güzel bir mouse.
(?) Şekil; seveni var, sevmeyeni var.
(-) Kauçuk kablo.

Logitech G603 Lightspeed
Güzel bir mouse ama alternatiflerine bakmanız daha sağlıklı olur. Önermiyorum.

(+) Malzeme kalitesi, PTFE ayaklar, yazılım desteği, Hero sensör.
(-) Kablosuz kullanılmıyor, 145G ağırlık.

Logitech G305 Lightspeed
Güzel bir kablosuz mouse. Kablolu kullanmanın mümkün olmadığını da belirteyim.

(+) Malzeme kalitesi, kablosuz olmasına rağmen gecikmesi yüksek değil. Yazılım desteği. PTFE ayaklar.
(?) Biraz küçük.
(-) Sadece pille çalışıyor, kablolu kullanmak veya şarj etmek mümkün değil. Belki biraz ağır. (103G)

Razer Deathadder V2
Herkese adını duyurmuş bir mouse, sevmesem de burada olması gerekiyordu.

(+) Malzeme kalitesi, PTFE ayaklar, Focus+ sensör, optik Switch'ler, yazılım desteği, ergonomik tasarım.
(-) Örgülü kablo, kötü değil ama paracord olabilirdi, küçük eller için büyük gelebilir, tuşlarda sallanma.

Endgame Gear XM1 / XM1r
İkisi de pişman etmeyecek birer mouse.

(+) Malzeme kalitesi, paracord benzeri kablo, PTFE ayaklar, XM1 için yazılım desteği, XM1R'da yok diye biliyorum.
(-) Yazılımda makro atanmıyor.

Razer Viper
Boyutu sizin için uygunsa Mini modeline yönelmenizi tavsiye ederim.

(+) PTFE ayaklar, paracord benzeri kablo, optik Switch'ler, yazılım desteği, Razer 5G sensör.
(-) Yazılım desteği pek iyi değil, fiyatı çok yüksek. Mini modelini öneriyorum.

Razer Viper Ultimate
Fiyatına değmez, sorun yaşayan çok kişi var. Kesinlikle önermiyorum.

(+) PTFE ayaklar, Focus+ sensör, optik Switch'ler, yazılım desteği, paracord benzeri kablo.
(-) Malzeme kalitesi iyi değil.

Glorious Mouse'lar
Kalite kontrolden geçememiş Mouse'lar benim için, yine de seveni çok. Ben Endgame Gear öneririm.

(+) Malzeme kalitesi, paracord benzeri kablo, PTFE ayaklar, yazılım desteği, delikli hafif tasarım.
(-) Her yerde gördüğümüz sorunlar.

Corsair Harpoon Pro RGB
Bu fiyata alınabilir, güzeldir.

(+) PTFE ayaklar, PMW3327 sensör, yazılım desteği.
(-) 16ms gecikme, kauçuk kablo, belki malzeme kalitesi

Razer DeathAdder V2 Pro
Hepimize adını duyurmuş bir mouse, bu fiyatı hak ediyor mu bilemiyorum.

(+) Malzeme kalitesi, sağ ele uygun ergonomik şekil, paracord benzeri kablo, PTFE ayaklar, Focus+ sensör, optik Switch'ler, yazılım desteği.
(-) Pahalı.

XTRFY M42
Güzel bir simetrik mouse.

(+) Malzeme kalitesi, sağ ele uygun ambidextrous şekil, paracord benzeri kablo, PTFE ayaklar, alternatif pakete dahil gövde, PMW3389 sensör, delikli hafif tasarım.
(-) Yazılım desteği yok.

XTRFY M4
Güzel bir ergonomik mouse.

(+) Malzeme kalitesi, sağ ele uygun ergonomik şekil, paracord benzeri kablo, PTFE ayaklar, PMW3389 sensör, delikli hafif tasarım.
(-) Yazılım desteği yok.

XTRFY MZ1
YouTube'daki bir mouse inceleme kanalı tarafından tasarlanmış bir mouse.

(+) 61g delikli hafif tasarım, malzeme kalitesi, PTFE ayaklar, paracord benzeri kablo, PMW3389 sensör.
(-) Alışılmadık şekil, büyük eller için küçük gelebilir, claw tutuş şeklinde zorlanılabilir. Yazılım desteği yok. Belki biraz yüksek gecikme.

G PRO X SUPERLIGHT
Bulursanız alabilirsiniz.

(+) Malzeme kalitesi, deliksiz 59gr ağırlık, PTFE ayaklar, kablosuz olmasına rağmen düşük gecikme, yazılım desteği, Hero 25K sensör, çoğu el boyutuna ve tutuş şekline uygun.
(-) Kauçuk kablo, stoklarda yok, stoklarda olsa da aşırı pahalı.

G PRO Wireless
Pahalı ama güzel bir mouse, yine de önermiyorum.

(+) Malzeme kalitesi, 82g ağırlık, PTFE ayaklar, kablosuz olmasına rağmen düşük gecikme, yazılım desteği, Hero 25K sensör, çoğu el boyutuna ve tutuş şekline uygun.
(-) Kauçuk kablosu kötü, mouse pahalı.

Yanlışım varsa lütfen düzeltin, genel olarak bilinen ve forumda önerilen mouseları koydum. Okuduğunuz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…