Güncel harici M.2 SSD önerisi ve bu harici depolamada program çalıştırmak

metallicakolik

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar.
Ben laptopuma harici bir NVMe M.2 SSD bağlamayı düşünüyorum. Bunun için 1 TB kapasiteli SSD araştırıyorum. Bağlantı için cihazımda tunderbolt soketim var ayrıca 10 gigabit destekleyen USB soketim de var (artık adı 3.1 mi 3.1 gen 2 mi?.. Tam ismine hakim değilim yanlış yazmayayım).
Fiyat performans ürünü dediğiniz 1 TB kapasiteli NVMe M.2 ve M.2 SSD kutusu önerilerine açığım fakat;
Asıl sorularım şunlar.

1) yukarıdaki kriterleri sağlayan bir harici depolamaya sanal yahut normal bir Windows 10 kurduğum ve içinde crackli bir program kullandığım durumda; herhangi bir şekilde asıl PC'nin bünyesinde, bu programın önceden kullanıldığına dair bir kalıntı, iz bırakır mı yahut tespit edilebilir mi?
(Korsana ben de karşıyım ama şu an ±200.000 TL çıkaracak bütçem maalesef yok. Geçici bir süreç bu, sonrasında satın alınacak mecburen )

2) SSD'yi tunderbolt soketinden değil de 10 Gbit/s hızındaki porttan bağlayacak olursam çok ciddi bir performans kaybı yaşar mıyım? Bu portun kapasitesinden ötürü okuma yazma hızları 1000 mb/slere indiğini gördüm. Oyundan ziyade render vs. alacağım çizim programları benim asıl odağım olacak.

Bütçe olarak ciddi bir sıkıntım yok ama SSD ve tunderboltlu SSD kutusu için +2000 TL bantlarına çıkabilirim. Fakat her zaman fiyat performans ürününe açığım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Aradığın kutu sanırsam bu. Ugreen markası güzel bir markadır. SSD içinse fiyatına uygun gen4 harici m2 ssd olabilir diye düşünüyorum. Zaten şu an gen4 dahil 10gbit/s hızlara çıkamamakta o yüzden istediğin gen4 hariç m2 ssd yi alabilirsin.

İlk sorun içinse, bağlantı yaptığın bir pc de veri aktarı yapılacaksa illaki bazı kalıntılar olacaktır ama o kalıntıların nelerden kaynaklanacağı hakkında bir bilgi veremem

Merhaba,

Aradığın kutu sanırsam bu. Ugreen markası güzel bir markadır. SSD içinse fiyatına uygun gen4 harici m2 ssd olabilir diye düşünüyorum. Zaten şu an gen4 dahil 10gbit/s hızlara çıkamamakta o yüzden istediğin gen4 hariç m2 ssd yi alabilirsin.

İlk sorun içinse, bağlantı yaptığın bir pc de veri aktarı yapılacaksa illaki bazı kalıntılar olacaktır ama o kalıntıların nelerden kaynaklanacağı hakkında bir bilgi veremem
Teşekkürler inceliyorum şuan. Gayet şık bir kasa yapmışlar. Bende USB 3.1 gen 1 bağlantı için bu kutuyu ve tunderbolt bağlantı için bu kutuyu bulmuştum.
Araştırmaya devam ediyoruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı