Güncel sistemde 720P monitör kullanmak

bybrown

Kilopat
Merhabalar,

Kasama tüm parçaları almayı tamamladım ancak monitöre param yetmedi. Ya 1 ay kadar bekleyip monitör alıp bilgisayarı monte edeceğim ya da bir arkadaşımın eski monitörünü ödünç alacağım bir süreliğine ancak merak ettiğim şu, arkadaşımın monitörü 720P ve VGA girişli, oldukça eski yani. Ben ise 1080P yüksek performanslı bir sistem topladım, GTX1660 mevcut. Dönüştürücü alıp bu monitörü kullansam, bunun bir sakıncası olur mu, performans (görüntü olarak) çok kötü mü, olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü kalitesi 1080p'ye göre düşük olur tabii ki. Performans düşmez, artar. Çünkü çözünürlük düşük. Tabii ki bunun için işlemcinin o çözünürlükte GPU'yu besleyebilmesi gerekiyor.

İdareten kullanılabilir, sorun yok. 1080p monitöre geç en kısa sürede.

Ben 2 sene boyunca GTX 1050 Tİ ve R5 1400'ü 1360 x 768 monitörde kullandım. Şimdi R5 2600 ve RX 570 sahibiyim gene aynı monitörü kullanıyorum. Yapacak bir şey yok.

1660 da bildiğim kadarıyla Display ve HDMI var, 30 lira civarına Aktif HDMI to VGA dönüştürücü alıp şimdilik eski monitörünüzde kullanabilirsiniz, çok kötü olmuyor yani idareten kullanılabilir neredeyse aynı görüntüyü alıyorsunuz, siyah ekranlarda yukarıdan aşağı ince ince görüntü dalgalanmaları görebilirsiniz ancak sistemi kurduğumda ben de o şekilde geçici emanet eski bir monitör ile kullanmıştım. Dönüştürücü ile birlikte iki ucu erkek VGA kablosu da gerekecek unutmayın.

1660, çok güçlü bir kart. Bu çözünürlükte verimli çalışmayacaktır. Güçlü bir işlemciniz yoksa bir miktar darboğaz yapma şansı da var.

Yani en fazla 1 ay kullanırım diye düşünüyorum.

Ben 2 sene boyunca GTX 1050 Tİ ve R5 1400'ü 1360 x 768 monitörde kullandım. Şimdi R5 2600 ve RX 570 sahibiyim gene aynı monitörü kullanıyorum. Yapacak bir şey yok.

Hocam bir monitör almanızı tavsiye ederim, çok fark ettiriyor çözünürlük. Ben 720P'den 1080P'ye geçtiğimde çok garip olmuştum.

Çift erkek VGA kablosunu hesaba katmamıştım hatırlattığınız iyi oldu.

1660, çok güçlü bir kart. Bu çözünürlükte verimli çalışmayacaktır. Güçlü bir işlemciniz yoksa bir miktar darboğaz yapma şansı da var.

Bu süreçte pek oyun oynayacağımı sanmıyorum, grafik programları kullanırım sadece. İşlemcim R5 2600, monitörün çözünürlüğünden emin değilim VGA destekliyor mu hatırlamıyorum ama destekliyor ise 1080P'de olabilir. Daha çok merak ettiğim dönüştürücü ile ve düşük çözünürlükte kullanmanın parçalara negatif bir etkisi olur mu?

Tabi alırken dikkat edin, dönüştürücünün;
HDMI-erkek / VGA dişi olacak, erkek HDMI ekran kartına girecek, kablonun da iki ucu erkek/erkek olacak, yani kablo bir ucu dönüştürücüye girecek diğer ucu monitöre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…