Güncellemenin taban telefonu olan iPhone 11 üzerinden iOS 26 deneyimi

Kesinlikle. Su gibi gidiyor şarj bende.

Bu arada şarj eskisinden daha çabuk doluyor artık.

Artı olarak şarjın ne kadar sürede dolacağına dair uyarı çıkıyor ana ekranda Android'ler 20 sene önce çıkardı o olayı Apple daha yeni getiriyor

Pil konusunda da üzmedi sizdeki aksilikler şaşırtıcı. Başka bir konuda arkadaşın birisi sıfır cihazda bu durumlar yaşanıyor yazmış hayret.

Bende de iPhone 11 var 128 GB. Şahsen ben iOS 26'yı yaptıktan sonra jet oldu cihaz. Açık açık neyse onu konuşuyorum kimseye yalan borcum yok. Sosyal medyada 13 14 cihazı olan kişiler "çok kasıyor" benzeri şeyler demişler. Benim için bu güncelleme ilaç gibi geldi yavaşlama veya benzeri bir durum yok.

Konunun devamını getirmem gerek güncelleme yavaş yavaş toparladı ara sıra elbette hatalar çıkabiliyor fakat ilerleyen dönemde ki güncellemeler bunları çözecektir.
Cihazı kullanılamaz hale getiren bir durum yaşanmıyor artık kendi açımdan ayrıyeten belirtmem gerek ki iPhone 11 128 GB ile bunları deniyorum anlık pil sağlığım %82 şu an cihaz kaymak gibi akıyor bir sorun yok minimal yerlerde takılmalar oluyor onun dışında bir sorun gözlemlemedim. Pil konusunda 80'lere kadar hızla düşüyor sonrası 1 gün yetecek şekilde yavaş yavaş azalıyor yani abartı bir düşüş gözlemlemedim.
Kısaca özetlemek gerekirse güncelleme sorunsuz çalışıyor ilk gün biraz sorun çıkarması olağan fakat sonradan düzeldikçe eski performansa dönüyor güncellemeyi yapmak isteyenler için söylüyorum pişman olacağınızı düşünmüyorum.

Beklemek lazım gibi 26.1'i henüz indirmedim bende bu tarz yorumları görünce.

iOS 26 daha yeni çıktığı için stabil değil ve her cihazda farklı sonuçlar veriyor. Önerim, iPhone 15 ve üstü modellerin yeni sürüme çıkar çıkmaz geçmesi yönünde çünkü iOS 26 yapay zekâya yönelik bir güncellemedir. iPhone 15 ve sonraki modeller Apple Intelligence ile uyumlu olduğundan en iyi performansı bu cihazlarda göreceksiniz.

iOS 26 diğer modellerde farklı sonuçlar verebiliyor. Özellikle güncelleme sonrası veya kurulum esnasında ısınma sorunu yaşanabilir; bu durum yaklaşık 1 haftaya kadar sürebilir ve normaldir.

Ben iOS 26'yı iPhone 11, iPhone SE 2020, iPhone 12, iPhone SE 2022, iPhone 13 ve iPhone 16'da test ettim. En iyi sonuç ve stabiliteyi iPhone 16'da aldım. Testlerime göre en kötü sonucu veren cihaz iPhone 13 oldu; iOS 26 şu an için iPhone 13'te çok sorunlu çalışıyor ve arayüzde kasmalar yaşanıyor. SE 2020 ve SE 2022 modellerinde ise oldukça iyi sonuçlar aldım. iPhone 11 ve 12'de ise performans beklentimin altında kaldı.

Kısacası, eski modellerde en azından iOS 26.1 veya 26.2 sürümlerini beklemek stabilite açısından daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…