Güncellemeyi ISO ile kurunca veriler silinir mi?

402318

Hectopat
Yer
Rusya/Moskow
Daha fazla  
Selamlar, benim bir önce ki konularım da büyük bir hatayı söylemiştim. Ve evet çözemedim. Peki ben Windows Update'im çalışmadığından ISO dosyalı şekil de indirir isem tüm dosyalarım silinir mi? SSD'ye kuracağım HDD de ki oyunlar gider mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, benim bir önce ki konularım da büyük bir hatayı söylemiştim. Ve evet çözemedim. Peki ben Windows Update'im çalışmadığından ISO dosyalı şekil de indirir isem tüm dosyalarım silinir mi? SSD'ye kuracağım HDD de ki oyunlar gider mi?
Hocam eğer biçimlendirmezseniz gitmez.

Merhaba. Bakın, ISO ile kurulumda 2 ayrı seçenek bu kurulumun başındayken bizim karşımıza çıkıyor; a) Eski dosyalarım korunarak win 10, 11 disklerime öyle kurulsun b) ISO ile sıfırdan HDD, SSD'ye kurulum temiz bir kurulum olarak yapılsın.

2. seçeneği (b) PC'ye ilk defa windows'u sıfırdan (ilk defa) temiz olarak kuranların, update veya windows'u 10'dan win 11'e yükseltmek isteyenlerin ise ilk seçenek olan (a) 'yı seçmesi gerekiyor. İlk (a) seçeneğini seçerek bu windows kurulumunu ilerlettiğinizde eski dosyaların (diske yüklü) kesinlikle de silinmemesi gerekiyor. Zaten bu kurulum sırasındaki farklı opsiyonlu seçenekler de bu amaçla (çok eski ve yüklü dosyalarını korumak isteyenler için) konulmuştur, örneğin windows 11 'in en son çıkan "kullanıcı geliştirici sürümü" nde de aynen olduğu gibi. (bu son win 11 sürümünü indirip 2 seçenek tam ortaya çıkıncaya kadar PC'lerimde deneme-yanılma amaçlı olarak da çalıştırmıştım, 2 gün önce) Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı