Günde 12 saat bilgisayara bakmak

YuuOtosaka

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar. Yukarıda belirttiğim gibi 12 saat bilgisayara bakıyorum. Hatta 13-14 bile diyebilirim. Bunu içine telefonu televizyonu katmıyorum. Sabah 7'de bilgisayar başına oturup akşam 22.00 gibi kalkıyorum. (2-3 saat yemek, lavabo, ders vb.) Bu benim için sağlık sorunlarına yol açar mı? Daha yaşım çok küçük, Gözlük takmak istemiyorum. İlerideki mesleğim de bilgisayar başında olsun istiyorum. (Yaklaşık 5-6 aydır böyle) Zaten son 2-3 gündür başım ağrımaya başladı. Ne yapmalıyım. Azaltmam mı lazım?

Tabii ki de azaltmanız lazım yaşınız da küçükmüş ileride gözlük kullanmaya başlayabilirsiniz uzun vadede çok zararlı bilgisayar özellikle gözlere ve beyine.

Azaltman lazım ciddi sağlık problemlerine yol açabilir ben de aynı şeyleri yaşadığım için azaltmanın zor olacağını biliyorum her hafta bir saat azaltarak git bence.

Meslekten dolayı dediğin sürelerde bilgisayar bakıyorum göz ve oturuş bozukluğu sıkıntısı görülebilir.(bende yok) Bilgisayara bakmak gözü bozar diye bir algı var, bu yanlış. Gözün çok uzun süre yakına odaklanması gözü bozar.

Gününün çoğunu da bilgisayar başına heba etmemeni öneririm büyüğün olarak. Maksimum 3-4 saate endeksle onu. Oturuşuna özellikle dikkat et, arada bir kalk genleş , esne sporunu yap.

Gözlük takmak istememene geleyim, kalıtsal olarak gelen de bir şey bu. Bir problem olmadığı sürece çok büyük değerler olmuyor göz numaran.

Ama her şeyim bilgisayar içinde. Muhtemelen 3-4 saat bakarsam hiç bir şey yapamam. 10 saate düşürsem?

Bilgisayarda ne yapıyorsunuz?
Derslerime giriyorum, yazılım çalışıyorum, video izliyorum, WhatsApp'e giriyorum, testimi çözüyorum. Hatta kitabımı bile bilgisayarımdan okuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…