Günde 200 soru ile LGS'de başarılı olunabilir mi?

Günde soru sayısını 200'den 50-100 arasına indir. 8.sınıfa başlayınca günden güne soru sayısını artırabilirsin.

200 Yeni nesil sorumu !? Gerçekten yaparsan fen lisesi garanti.

200 tane. Şu an 7. sınıf olmama rağmen 50 çözüyorum düzelteyim.

LGS seviyesinde bir matematik yeni nesil sorusu çözmek için 2 dakika gerekiyor en azından
Bu da aralıksız çözersen ve her soruya 2 dakika harcarsan 400 dakikadan 6.6 saat yapar, gününün zaten büyük bir kısmı okulda geçiyor, üstüne 6-7 saat soru çözümü mü yapacaksın?
4 saat de okulda geçirsen gününün en azından 10-11 saati ders ile geçiyor.(kitap okumayı eklemedim bile)
Günlük 10 saat uyuman lazım.
Kendine sadece günlük 2-3 saat kalıyor ki bu en iyi ihtimalle. Yeni nesil sorulara 2 dakikadan fazla zaman ayırırsın muhtemelen.
O yüzden günlük 200 yeni nesil soru pek inandırıcı değil.
Soru olarak değil saat olarak çalışın derim.

DGS'de ilk 900'e girmiş biri olarak tavsiye vermek istiyorum:

Soru sayısı olarak kendine sınır koymamalısın.

Soru çözerken uygulaman gereken yöntem: Bir konuyu çalıştıktan sonra, o konuyla alakalı olan soruları çözmektir. Zaten test kitapları da buna göre hazırlanmıştır. Genel itibariyle bütün konular için 4 test olur kitaplarda, her biri 30 soru diyelim 120 soru çözmüş olursun. Bu şekilde devam ederek bütün konularda aynı yolu izlemelisin.

Ek olarak da, tekrar yapmak önemli. Örneğin, EBOB-EKOK'u verebiliriz. Herkes 1 kez "tamamdır hallettim" demiştir ama herkes yine sınavda gördüğünde zorlanır, bunun sebebi tekrar yapmamaktır.

- Çalışma saatlerin ve dinlenme saatlerin belirli olsun. Uçuk zamanları hedef olarak belirleme, ufak ufak başla devamlılık kazan.

- Denemeleri çöz ama diğer soruları çözerken verdiğin dikkatin daha da fazlasını vererek çöz. Deneme yaparken asıl sınavın olduğu saatte başla, bu vücudunun sınava hazır hissetmesini sağlar.

- Diğer sınavların çıkmış sorularına da bak, LGS çıkmış sorularına da bak. Çıkmış sorular önemlidir.

- Test kitaplarını seçerken dikkat et, belirli olmayan markalardan alma. Youtube'dan videolar izleyerek hocaların tavsiyelerini dinle.

- Motivasyonunu her zaman en üst düzeyde tut, sen çok değerli ve başarılı birisin. İnşallah başarılı olacaksın, uğraşlarının sonucunda güzel şeyler olacak

200 Yeni nesil sorumu !? Gerçekten yaparsan fen lisesi garanti.
Hocam bana pek inandırıcı gelmedi. Bir soruya 3 dakika verirsek günde 10 saat yapıyor. Her gün sadece soru çözmeyecek sonuçta. Bunun okul dersi var, uykusu var, yemeği var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…