Günde 8-9 saat mining yapmak zararlı mı?

Hocam şimdi bilgisayar şirketinde çalışan bir abiyle konuştum o da diyor ki yapma zararlı 2-3 aya ekran kartını bozarsın elindekinden olursun diyor daha da korkmaya başladım. Yani günde 8-9 saat 55-56 derecede çalışması çok mu zarar verir anlamadım ki herkes ayrı bir şey söylüyor bana haftada şöyle cebime 50-60 TL para girse ek olarak yeterli.

Haftada 50-60'tan fazlasını kazanırsın. 2-3 ayda bozulan ekran kartı gösterirse inanırım.

Hocam korkmayın. Böyle saçmalıklara inanmayın. Normal oyun oynarkende %100 kullanılıyor ekran kartı. GTX 1050 kartla aylarca Forza Horizon 4 oynadım hep %100'dü kullanım. Sapasağlam. Kullanasınız diye üretmişler. Öyle uzaktan bakmak için değil. Sıcaklık 70'i geçmezse sorun olmaz. Bir de ekran kartının genel sıcaklığına değil de GPU Z ile diğer bileşenlerin sıcaklıklarına da bakın. Sensors kısmı var GPU Z de. Oraya tıklayın. Sonra hot spot a basın. Maximum yapın. Birkaç saat mining açın bakın 70'i geçiyorsa MSI Afterburner kurup fan hızını biraz arttırın. Yani ısı dışında hiçbir sorun yok. Ha ömrü 7 yıldan 6 buçuk yıla inmermi iner. 0 km 10 yıl evin önünde duran araçmı bozulur günde 5K km yapılan araç mı? Kısalır ama siz normal oyun oynarkende kısalıyor birkaç ay.
Elektronik te bozulma şans işi. Alırsın takarsın yanar. Veya alırsın 20 yıl kullanırsın.

Mahalledeki internet kafeci 1050 Ti ile sabah 8'den veya 9'dan gece 11'e kadar sanırsam mining yapıyor ve ara sıra oynadığım zamanlarda ise hiçbir sorun görmüyorum.

Mahalledeki internet kafeci 1050 Ti ile sabah 8'den veya 9'dan gece 11'e kadar sanırsam mining yapıyor ve ara sıra oynadığım zamanlarda ise hiçbir sorun görmüyorum.

Hocam siz naptınız ya. 1050 Ti ile mining mi olur? Kar ettirmez zarar ettirir.

Bir daha gittiğimde sorarım neden yaptığını.

Fatura 300 yerine 500 gelir ettiği kar 20 TL olur. GTX 1050 Ti 4 GB. 4 ve 2 GB zarar ettirir 6 GB da azıcık kar ettirir.
Fatura 300 yerine 500 gelir ettiği kar 20 TL olur. GTX 1050 Ti 4 GB. 4 ve 2 GB zarar ettirir 6 GB da azıcık kar ettirir.

Pardon hocam. Yanlış söylemişim. Fatura 300 yerine 500 gelir. Kazandırdığı 20 TL olur. -180 TL zarar eder. Gibi.

Elektronik bir bileşenle araba motorunu bir tutup performansı düşer diyenlere aldırma. Zamanla fanlar aşınır o kadar. Dikkatli olduğun ve gerekli önemi gösterdiğin sürece kolay kolay bir şey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…