Hocam yetersiz ama siz ne kadar kitap okuyup uzun, saçma sapan olmayan metinler okuduğunuz sürece paragrafa pek de gerek kalmaz, hem gözünüz alışır hem zaman kazanırsınız sınav esnasında hem de okuduğunu anlama yeteneğiniz güçlenir.
Türkçe de 36 / 3 yapmıştım bu sene. Son 7 ay kala paragraf devamlılığı kazanmaya başlamıştım. Günlük 1 test ile başladım ilk 2 ay yaklaşık ( 1 test 9 - 11 soru idi.) Sınav aylarında 2 test çözmeye başlamıştım. Devamlı olduğu sürece sorunun önemi yok bence. İlk netlerim 23 civarındaydı. ( 21 kasım 2023 ) not almışım hatta. Başarılar.
Anladım. Türkçe'de paragraftan yaklaşık 26 soru geliyor.
Paragraf'ta her 10 sorunun
9'unu doğru yaparsan, TYT Türkçe'den 26 x 0.9 = ~24 net yaparsın
8'ini doğru yaparsan, TYT Türkçe'den 26 x 0.8 = ~21 net yaparsın
7'sini doğru yaparsan, TYT Türkçe'den 26 x 0.7 = ~18 net yaparsın
Şöyle bi reçete yazalım. TYT Türkçe'nin kalanından 6 net gelsin (cümlede anlam vs.).
O zaman sana Paragraf'tan 24 net lazım (hedeflediğin 30 net - 6 net).
Hedefimiz 24 net ise, çalışırken her 10 sorunun 9'unu doğru yapman lazım.
--
Günde 10 soru çözüyorsun diyelim. Birinci gün baktın 4 yanlış çıktı. Yeterli değil. Şak diye paragraf videoları yapıştır, eksiklerini gör.
10 soru başına 1 yanlış'a gelene kadar kastır. Sonra 20 soru başına 1 yanlış'a gelmeye zorla.
Hedefin günlük soru yerine net oranın olsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir
Yeter bence. Olum paragraf klasik bir şey lan zaten. Her soru aynısın laciverti. Günde 8-10 tane fazla bile. 2 günde bir 8-10 tane bile yetebilir. Tabii teknik oturduktan sonra!!!!!!