Şu an 11.sınıfım ve ders calısan birisi olmayarak 9 10 11. sınıfları bos gecırdım dıyebılırım. Bu donemın son sınavlarından sonra TYT çalışmaya başlayacagım hedefim sayısal ilk 100 bin(hayalim 60-70bin) yazın TYT'ye gunde kac saat calısmam gerek yazın TYT'nin tamamını bitirmeli miyim?
Şu an 11.sınıfım ve ders calısan birisi olmayarak 9 10 11. sınıfları bos gecırdım dıyebılırım. Bu donemın son sınavlarından sonra TYT çalışmaya başlayacagım hedefim sayısal ilk 100 bin(hayalim 60-70bin) yazın TYT'ye gunde kac saat calısmam gerek yazın TYT'nin tamamını bitirmeli miyim
Sınava başlaman için erken değil geç de değil bunun bilincinde saat filan hikaye ders çalışmanın bilincinden geleceğini düşünerek çalış 2-3 saat filan az süreler bunu söyleyeyim sadece.
TYT'yi yazın bitirmen çok büyük bir nimet. Şimdiden de 11. sınıf konularını tekrar etmeye başla bence. Sana çok iyi artısı olur. Yaz bittiğinde 11 ve TYT'yi komple bitirmiş olursun. Zaten 11 hallolduğu zaman AYT anlamında yüzde 65'ini halletmiş oluyorsun.
TYT'yi yazın bitirmen çok büyük bir nimet. Şimdiden de 11. sınıf konularını tekrar etmeye başla bence. Sana çok iyi artısı olur. Yaz bittiğinde 11 ve TYT'yi komple bitirmiş olursun. Zaten 11 hallolduğu zaman AYT anlamında yüzde 65'ini halletmiş oluyorsun.
Size örnek vereyim mesela bir özel ders hocası size ders anlatıyor 1 saatliğine ve zamanlayıcı kuruyor zaman konunun ortasındayken bitiyor ve hoca kalkıp gidiyor. Diğer derste de konuyu erken bitiriyor 50 dk vs. 10 dakika boş boş bekliyor. Sonuç olarak saat belirlemek mantıklı geliyor mu?
Ek olarak ben de çalışmalara yeni başladığımda başlarda kronometre açardım. “Oo 4 saat çalışmışım gayet iyi” derdim. Şimdi çalışmalarımın saatini hesaplamıyorum ama 8-9 saati geçiyordur. Bana hâlâ yetersiz geliyor.