Gündüzleri internet bağlantısında kopma neden olur?

Stucknela

Kilopat
Merhaba.
Yaklaşık 2 aya yakın süredir kablolu internet aldım öncesinde Superbox kullanıyordum. Başta 15 20 sıkıntı yoktu hiç. Alt yapım radyo-link alt yapısı yani kablosuz bir altyapı. Bağlantımda aşırı derecede kopmalar oluyor. Mesela 30 saniye de bir 5-10 saniye kopuyor. Bazen daha uzun süre kopuyor ve modemdeki internet ışığı kırmızıya dönüyor. DSL ışığı hep sabit bu arada. Her koptugunda olmasa da uzun süreli kopmalarda internet ışığı kırmızıya dönüyor sadece diğer ışıklar stabil. Ve IP adresim değişiyor bu kopmalar neticesinde.
Ama işin ilginç yanı bu sorun sadece gündüz var yani akşam 19:00 - 20:00'dan sonra hiçbir sıkıntı olmuyor gece boyu kullansam da hiç kopmuyor. Tamam yağmur yağdığında falan radyo link alt yapılarda kopma olabiliyormus ki bende de oluyor ama bu bende yağmur yağmadığında da oluyor ve geceleri de olmuyor. Sizce sıkıntı ne? Sorun nereden kaynaklanıyor?

Sonradan kötüleşti.

Birkaç ihtimal olabilir. İlk olarak dediğim kullanıcı sayısındaki artış olabilir. Gündüz saatlerinde aktif olan diğer kablosuz cihazlar kaynaklı enterferans olabilir. Bence Servis sağlayıcınızı arayın ve durumu anlatın. Onlar size vadettikleri hızları kopma olmadan sunmak zorundalar.

Defalarca aradım zaten. Cayma bedelsiz iptal edecekler şu an için öyle dediler. Bende alternatifini edinene kadar bekleyelim dedim. Şu an için mesele şu: Acaba sağlayıcı ile mi alakalı. Port mu kiralıyorlar acaba sağlayıcılar? IP adresimin başı hep aynı oluyor. Acaba az para verdikleri için mi böyle internetim? Başka sağlayıcıdan alsam düzelir mi?
Şu an Kablonet kullanıyorum Vodafone aboneliğim var buraya taşısam çare olur mu bilmiyorum. Bunların cevapları lazım şu an için.

Bence sağlayıcınız ile alakalı bir durum bu. Diğer sağlayıcılarda size radyo-link ile internet verecekse benzer sorunlar yaşama ihtimaliniz yüksek ama denemekten zarar gelmez. Telefonunuzda hangi operatörü kullanıyorsunuz? Kopma olan saatlerde test yapın. Sorun yoksa o sağlayıcıda şansınızı deneyebilirsiniz.

Telefon hattım da Vodafone. Kopma yok bilgisayara bağlıyorum gayet güzel kullanım sunuyor. Ama işte eğer sorun olursa bir sürü uğras cıkabilir. Yani hizmet sunamadıgını falan ispat etmem lazım. Tüketici heyetine basvurmam lazım vs iptal için. Böyle ugraslarda var iptal etmek zor olur gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…