Güneş pilli LED ışık nasıl yapılır?

kuby1234

Femtopat
Daha fazla  
Aklımda bir fikir var ama nasıl yapacağımı bilmiyorum ve elektrikten annamadığım için buraya sormak istedim. Bir güneş paneli ile elektiriği alıp pilde depolayıp akşam o pili alıp LED'lere bağlayıp kullanmak gibi bir fikir var aklımda böyle 2-3 saat yansa yeter fazla bir şey istemiyorum süs diye. Ama nasıl yaparım bilimiyorum. RGB olur mu, ne kullanmalıyım, ne kadar aydınlatır neye mağal olur bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ledi nasıl şarj edeceğini gösterdim. Bundan sonrası sana kalıyor. Led kaç watt, kaç volt? Kullanacağın şarj edilebilir pil olması lazım. Onlar kaç mili amper? Bunlarıda söylemen lazım. Bu gösterdiğim düzenek sadece bir tane pilin şarj olması için. Sen 2 tane 3 voltluk güneş panelini seri bağlayarak 6 volt edersin. Ama led için 12v gereklidir. 12 voltluk seri bağlanmış pilleri 6volt ile şarj edemessin. Onun için BMS devresinede bakmanı öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eğer tek pil şarj edeceksen en üstteki videoya bak, eğer seri bağlanmış 12volt eden pilleri şarj edeceksen alttaki videoya bak.

LED'i nasıl şarj edeceğini gösterdim. Bundan sonrası sana kalıyor. LED kaç watt, kaç volt? Kullanacağın şarj edilebilir pil olması lazım. Onlar kaç mili amper? Bunları da söylemen lazım. Bu gösterdiğim düzenek sadece bir tane pilin şarj olması için. Sen 2 tane 3 voltluk güneş panelini seri bağlayarak 6 volt edersin. Ama LED için 12v gereklidir. 12 voltluk seri bağlanmış pilleri 6volt ile şarj edemezsin. Onun için bms devresinede bakmanı öneririm.

Eğer tek pil şarj edeceksen en üstteki videoya bak, eğer seri bağlanmış 12volt eden pilleri şarj edeceksen alttaki videoya bak.

LED'i nasıl şarj edeceğini gösterdim. Bundan sonrası sana kalıyor. LED kaç watt, kaç volt? Kullanacağın şarj edilebilir pil olması lazım. Onlar kaç mili amper? Bunları da söylemen lazım. Bu gösterdiğim düzenek sadece bir tane pilin şarj olması için. Sen 2 tane 3 voltluk güneş panelini seri bağlayarak 6 volt edersin. Ama LED için 12v gereklidir. 12 voltluk seri bağlanmış pilleri 6volt ile şarj edemezsin. Onun için bms devresinede bakmanı öneririm.

Peki örnek bir devre söyler misiniz mesela 12v 230ma güneş paneline nasıl bir LED ve pil almalıyım 2 3 saat yanması için.

Örnek veriyorum 12v 10 amper seri ve paralel bağlanmış lityum pil paketi ile saatte 120watt enerji alabilirsiniz.
12X10=120watt
Bu 120 wattlık pillere saatte 60watt çeken 12v bir led koyarsak maksimum 2 saat çalıştırabiliriz. 120/60=2 saat
Nasıl bir pil sorusuna gelelim. Aldığınız pilin üstünde yazan mili amper değerine göre değişir. Mesela 4 tane 2000 miliamper pili paralel bağlarsanız 8 amper eder. Ama 4 tane 2.500 mili amper pili paralel bağlarsanız 10 amper eder. Mesela 4 tane 2.500 mili amper pili sadece paralel bağlayalım, seri bağlama olmasın. Pillerin tam şarjda olduğunu hesaba katarsak 4.2 volt 10 amper eder. Bu paralel bağlanmış pillerin wattını bulmak için 4.2 ile 10'u çarparız. 42 watt eder. Bunun ile maksimum 4.2 volt ile çalışan, 42 wattan fazla çekmeyen bir led'i çalıştırabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı