Güneş ve Rüzgar Enerjisini Kullanmak

Katılım
22 Ocak 2016
Mesajlar
5.804
Makaleler
9
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elektrik (Enerji) ithali için her sene çokça para harcıyoruz hem devlet hem vatandaş olarak. Antalya, Mersin, Adana ve diğer Akdeniz ve Güneydoğu şehirleri Güneş enerjisi kullansa ve Balıkesir, Çanakkale ve İzmir gibi şehirlerde rüzgar enerjisi yaygın bir şekilde kullanılırsa daha faydalı olmaz mı? Git zaman gel zaman bu teknoloji daha da geliştirilip güneş ve rüzgar enerjisi depolanıp bir nevi jeneratör olarak da kullanılır yani çoğu masrafımızı doğal yollardan karşılamış oluruz. Bu hem ülkenin enerji ithalatı için harcamış olduğu parayı kurtarır hem de sağlıklı bir şekilde elektrik üretmiş oluruz. Ayrıca bundan sonra dikilen her binada şahsen Güneş enerji sistemi kurulmalı diye düşünüyorum.

Sizin düşünceleriniz nedir bu yönde?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten güneş paneli ve rüzgar gülü dikmek herkesin aklına gelen bir şey değil mi yahu?
Niye yok o zaman ?
bir siyasi yenilik olmadıkça bu gibi atılımların boşa olduğunu düşünüyorum.
Koyun olmayın dedikçe ısrarla çoban kim olacak diye soruyorsunuz. Niye sürekli iki üç tane siyasetçiden bir şeyler bekliyorsunuz ? Toplum değişirse siyasetçiler mecburen ayak uydurmak zorunda zaten.
 
Niye yok o zaman ?

Bilmem. İlk önce elimizdekileri korumaya çalışmamız gerekmiyor muydu, örneğin tank palet fabrikası? Para için devletin fabrika ve şirketleri satılırken, lütfen aynı hükümetten geleceğe yönelik böyle planlar kurmasını beklemeyin bence.
Koyun olmayın dedikçe ısrarla çoban kim olacak diye soruyorsunuz. Niye sürekli iki üç tane siyasetçiden bir şeyler bekliyorsunuz ? Toplum değişirse siyasetçiler mecburen ayak uydurmak zorunda zaten.

Konuşmaya devam ederim diye planlıyordum ama cevap vermeye bile değmezmişsin meğer.

Evet, lise 2 okuyorum. Benim değişmem gereken yönüm neymiş bakalım da ülkeyi kurtarmaya bir adım daha yaklaşayım? Matematiği bırakıp politikacı mı olayım? Allah göstermesin...

Toplumu değiştirmeye çalışıyorsan yanlış yerdesin. Değiştirilmesi gereken yerde de bu üslubunu devam ettirme derim, benim gibi sakin karşılamazlar.
 
Son düzenleme:
Matematiği bırakıp politikacı mı olayım?
Hala anlayamamışsın...
Değiştirilmesi gereken yerde de bu üslubunu devam ettirme derim, benim gibi sakin karşılamazlar.
Şirin konuşarak durumu düzeltemezsiniz. Yukarıdaki koyun / çoban meselesini üstünüze alınmayın genel bir cümledir o ve sıkça kullanılıyor.
 
Mevcut olarak rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde Avrupa'da ilk 10'a giriyoruz.

14 mw'lik rüzgar gücünü 2492 mw'a çıkarmışız. Yoksun değiliz ama destek artırılırsa dışa bağlılığımız bu konuda bir nebze daha azalabilir.

2013 yılının sonundaki verileri atacağım. AB'nin rüzgar enerji durumu bu. Böyle gidiyor liste.
Güncel liste/kaynak pek araştıramadım. Geçen 6 yıllık süreçte daha da yükseldiğine eminim.

Özel sektör + devlet yatırımları ile daha da ilerleyebiliriz bu alanda dediğim gibi. Ağzı olan konuşuyor Türkiye'de. Çok takmamak gerek. Bu konuda yerlerde olan bir ülke değiliz. Son 15 yıla bakacak olursak şaşırılacak bir gelişme de söz konusu.
  • Germany 33730
  • Spain 22959
  • United Kingdom 10531
  • Italy 8551
  • France 8254
  • Denmark 4772
  • Portgual 4724
  • Sweden 4470
  • Poland 3390
  • Turkey 2959
  • Netherlands 2693
  • Romania 2599
  • Ireland 2037
  • Greece 1865
  • Austria 1684
  • Bulgaria 1681
  • Belgium 1651
  • Norway 768
  • Finland 448
  • Ukraine 371
  • Hungary 329
  • Croatia 302
  • Estonia 280
  • Lithuania 279
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı