Günlük kullanım için dizüstü bilgisayar arayışındayım. Ancak bir konuda net bilgiye sahip değilim. Günlük kullanım için hangi donanım önemlidir. Öncelik hangisinde olmalıdır? ( CPU, RAM, SSD ) SSD olmazsa olmazıdır. En azından bunu biliyorum. RAM konusunda da biraz bilgim var. Ancak işlemci konusunda gerçekten bir bilgim yok. Çünkü hangi seviyede bir işlemci günlük kullanım için yeterli olacaktır? Bu arada günlük kullanımdan anlaşılmasını düşündüğüm şeyler dizi, film, genel Microsoft Office programları ve fotoğraf düzenleme işlemleridir.
Bir çok yerde şöyle yazılar ve yorumlar okudum. "2011 model Macbook Pro kullanıyorum. SSD ekledim ve hala çok akıcı bir şekilde kullanıyorum." gibi yorumlar okudum. Ben en az 6 yıl boyunca akıcı bir şekilde kullanmak istediğim bir dizüstü bilgisayar almak istiyorum. Özellikle Word programını açarken veya internet tarayıcısını kullanırken son derece hızlı ve akışkan bir şekilde kullanmak istiyorum. Bu kullanımlar esnasında işlemci ne kadar önemlidir?
Beğendiğim modeller;
- Lenovo Yoga C930 ( i7 8550U, 16GB RAM, 512GB SSD )
- Macbook Air 2018 Retina
- Macbook Pro 2018 TouchBar
Bu üç modeli çok beğendim. Sizce hangisi olmalıdır?
Uzun yazıları okumayı seven birisiyim. Derinlemesine bilgi sahibi olan Technopat Sosyal üyelerinin yazılarını keyifle okumak için bekleyeceğim. Teşekkür ediyorum.
Bir çok yerde şöyle yazılar ve yorumlar okudum. "2011 model Macbook Pro kullanıyorum. SSD ekledim ve hala çok akıcı bir şekilde kullanıyorum." gibi yorumlar okudum. Ben en az 6 yıl boyunca akıcı bir şekilde kullanmak istediğim bir dizüstü bilgisayar almak istiyorum. Özellikle Word programını açarken veya internet tarayıcısını kullanırken son derece hızlı ve akışkan bir şekilde kullanmak istiyorum. Bu kullanımlar esnasında işlemci ne kadar önemlidir?
Beğendiğim modeller;
- Lenovo Yoga C930 ( i7 8550U, 16GB RAM, 512GB SSD )
- Macbook Air 2018 Retina
- Macbook Pro 2018 TouchBar
Bu üç modeli çok beğendim. Sizce hangisi olmalıdır?
Uzun yazıları okumayı seven birisiyim. Derinlemesine bilgi sahibi olan Technopat Sosyal üyelerinin yazılarını keyifle okumak için bekleyeceğim. Teşekkür ediyorum.
Son düzenleme: