Günlük kullanım için MacBook önerisi

Mistralcoo

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar. Geçenlerde MSI modern vs MacBook konusu açmıştım sizin yorumlarınızla ve araştırarak MacBook'ta karar kıldım. Fakat hangi model alacagımda kararsızım bu sefer. Günlük işler webde gezinme, kodlama ve genellikle okul işlerinde kullanılacak. Oyun oynamayı düşünmüyorum belki LoL. Depolama olarak 512 GB'ın yeteceğini düşünüyorum.
Aklımdaki sorular;
8 GB RAM mi 16 GB mı?
Air ısınıyor mu?
Pro fiyat farkına değer mi?

Aklımdaki MacBook'lar şunlar;

Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam okul işleri için diyorsunuz. Bence Pro almak gereksiz.
Macbook almak elzem değil ise bu ürünü öneririm.

Gerçekten gözünüz kapalı 14 bin TL verebiliyorsanız bence MacBook Air alınır.

Eğer ki bütçeniz yetiyorsa kesinlikle 16 GB'lık Pro modelini tercih edin ama zorlanacaksanız 16 GB'lık Air modelini tercih edin. Pro ile Air modelleri arasında ki fiyat farkına değer çünkü Pro modelindeki M1 işlemci Air'dan ciddi oranda daha güçlü.

Aklımdaki sorular;
8 GB RAM mi 16 GB mı?
Air ısınıyor mu?
Pro fiyat farkına değer mi?
Uzun ömürlü olsun derseniz 16 ama 8'de 4-5 yıl daha üzmez, zaten ağır yükte kullanmayacaksınız.

Evet ama çok değil, 80 derecenin üstüne nadiren çıkıyor. 1 saatlik render falan yapmadıktan sonra ısınma sorun olmaz.

Bence hayır; Touch Bar, %20 daha büyük pil, fanın olması, + 100 nit parlaklık ve bunlar gibi birkaç ufak fark daha var ama fiyat olarak 300 dolar - 3000 lira fark ediyor. Bu farkı vereceğinize daha azına Air alıp RAM yükseltseniz daha mantıklı olur.

Hocam sorunuzla biraz alakasız ama, Matebook 14'ü incelediniz mi?

Evet daha önceden göz gezdirmiştim.
Hocam okul işleri için diyorsunuz. Bence Pro almak gereksiz.
Macbook almak elzem değil ise bu ürünü öneririm.

Gerçekten gözünüz kapalı 14 bin TL verebiliyorsanız bence MacBook Air alınır.
Huawei yeni yeni laptop ürettiği için pek ısınamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı