Günlük kullanım için oyuncu laptopu mu MacBook mu alınmalı?

cantino

Decapat
Daha fazla  
Çok oyun oynayan biri değilim, genelde dizi film günlük işlerle uğraşıyorum ama karar veremedim. Sizce oyuncu laptopu olarak Lenovo veya Casper mı almalıyım yoksa MacBook mu? MacBook ise neden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok oyun oynayan biri değilim, genelde dizi film günlük işlerle uğraşıyorum ama karar veremedim. Sizce oyuncu laptopu olarak Lenovo veya Casper mı almalıyım yoksa MacBook mu? MacBook ise neden?

Oyun falan oynamayacaksanız MacBook uygundur. MacBook hafifdir. Oyun oynayacaksanız ya oyuncu kasası alacaksınız ya da oyuncu laptopu.

Daha önce Mac deneyimin yoksa almanı önermem ama yeniliklere açık biriysen kesinlikle tavsiyemdir. Ama bütçe olarak sınırını öğrenmem gerek çünkü MacBook Türkiye'de parasının hakkını veren bir cihaz değil.

Oyun falan oynamayacaksanız MacBook uygundur. MacBook hafifdir. Oyun oynayacaksanız ya oyuncu kasası alacaksınız ya da oyuncu laptopu.

Aslında arada oyun da oynayabilirim de gürültüden hoşlanmadığım için çok güçlü bir şey almak istemiyorum. O yüzden MacBook ilgimi çekti.

Neden deneyim yoksa almayı önermezsin? Bütçe maksimum 50k.

Deneyimi olmayıp sırf hava olsun diye MacBook alan bir sürü arkadaşım var hiçbiri kullanamadı ve sattı ya da atıl vaziyette bekliyor. O yüzden kullanmayı bilmiyorsan seni soğutabilir. Ama öğrenince bambaşka bir deneyim.

Bütçeye gelirsek gayet yeterli M4 MacBook Air öneririm ama Depolamasını arttırarak almanı tavsiye ederim Kesinlikle ne iş yaparsan yap baz model yetersiz depolamaya sahip. Bir de bazen Apple.com (kendi sitesi) indirim yapıyor yanında bedava AirPods 4 ANC hediye ediyor değeri yaklaşık 10000₺ ona da bir göz atmanı öneririm

Oyun oynuyorsanız MacBook önermiyorum. Ne oynadığınıza bağlı olarak MacBook + ufak bir kasa toplamak işinizi görürse bu da olabilir. Örneğin 2-3 günde bir Valorant girerim 2 saat oynar çıkarım diyorsanız ikisi için de yeterli olur bütçeniz.

Teşekkür ederim. Genellikle işten kalan boş vakitlerde internette surf yapmak film izlemek için almak istiyorum ağırlıklı sebep bu. İyi bir oyuncu bilgisayarı da alabilirim ama fan sesi veya ısınma sorunuyla uğraşmak istemediğim için ne tür bir şey alacağıma karar veremedim. Önerin var mı?

Aslında fan sesini dert etmene gerek yok. Günlük işlerde yeni nesil oyuncu Laptopları da sessiz çalışıyor. Burada MacBook'un en önemli artısı batarya. Bende M2 MacBook 8 GB RAM'li modeli var (M serisi işlemcilerde şu an satılan en eskisi) ona rağmen ekran sürem 5+ saat ve 3 gündür şarj etmedim. MacBook batarya konusunda bambaşka bir seviye. M3 MacBook Air 16 GB Ram 512 Gb Depolama olan modeli önerebilirim veya uzun süre güncelleme alsın diyorsan da aynısının M4 çipli olanını öneririm aralarında 10000₺ fark var ama değer mi emin değilim sadece günlük kullanımda M3 gayet başarılı. Hatta video edit (Premier, After Effects) uygulamalarında da kesinlikle üzmez. Oyuncu laptopları hakkında pek fazla bilgim yok. Alacak olsan hangisini almalısın bilemiyorum başka arkadaşlar yardımcı olabilir.

MacBook'un en büyük artısı ekran süresi ve taşıma kolaylığı olur günlük işleri herhangi bir oyuncu laptopu veya Mac havada karada yapabileceği için performans konusuna girmiyorum, Air senin kullanımın için çok yeterli ama bütçeye bağlı ve ikinci el olabilirse temiz M.2 veya M3 Pro da bakabilirsiniz.

Oyun konusunda Mac üzerinden oynayabileceğiniz oyunlar var ama sınırlı, konu hakkında YouTube'da bilgilendirici içerikler vardı onlara bakmanızı öneririm.

Teşekkür ederim. Peki oyun işlerini PS5 ile halletsem günlük işleri Mac ile nasıl olur? Eskisi kadar Online oyunlar oynamıyorum zaten yaş aldıkça hikayeli veya rahat oyunlar daha uygun geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…