Günlük kullanım için sistem toplama

SS Miğfer

Kilopat
Katılım
2 Aralık 2015
Mesajlar
206
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba.

Birkaç ay içerisinde kullandığım laptopu kardeşime verip kendime masaüstü sistem toplamak istiyorum. Ancak kafamda hala netleştiremediğim durumlar var. Bu yüzden sosyale başvurmak istedim.

Öncelikle amacım günlük kullanım ve yazılım. Gün içinde bol bol webde gezinip VS Code, Android Studio, atom ve vim gibi programları kullanıyorum. Şu an pek ağır işlemlerle uğraşmasam da bir iki yıl içerisinde machine learning gibi işlere da gireceğimden toplayacağım sistemin işlem gücü konusunda beni üzmemesini ve minimum 5 sene götürmesini istiyorum.

Oyunlarla pek işim yok ama bu hiç oyun oynamayacağım anlamına gelmiyor. Haftada birkaç saat kafa dağıtmak amacıyla çeşitli oyunlar oynayabilirim. Oyunlarda da High-Ultra ayarlarda 1080P 30 FPS almak benim için yeterli.

Kafamda oluşan sistem aşağı yukarı şöyle:

-Işlemci: i5 10400F, R5 3600, R5 5600 (sistemi toplayacağım zamana kadar çıkar). Bütçe 3000. ikna olursam 4000'e bile çıkabilirim.

-Anakart: Intel olanlar için B460, AMD olanlar için ASRock B450 PRO4, Gigabyte B450M S2H veya Gigabyte B550M S2H. Fazla vermek istemiyorum açıkçası. Yıllar sonra yükseltme yapmak yerine komple sistemi yenilerim diye düşünüyorum. Bütçe 1000 civarı.

-RAM: Alacağım günkü fiyatlara bağlı. 2x8 3000+ MHz olmalı. Bütçe 800 civarı.

-Ekran kartı: En kararsız olduğum konu. Çünkü nasıl bir performans istediğimi bilmiyorum. Çok fazla vermek de istemiyorum. Kafamda 1650 Super ya da Ti, RX 5500XT 8 GB, 1660 Super ya da Ti var. O günkü fiyatlara bağlı. 2060'ya da 5600XT'de düşünmüştüm ama dolar düşmesine rağmen fiyatları 500 600 lira arttı. Bütçe Max 3000.

-Kasa: Zalman i3 mesh ya da n5. RGB istemiyorum. Hava sirkülasyonu iyi olsun, sistem serin kalsın yeter. Bütçe 500-600 civarı.

-PSU: O günkü fiyatlara bağlı. 500-650W arası 80+ Zalman Cooler Master gibi markalardan alırım. Bütçe Max 700.

-SSD: 240-256 GB m2. belki 480-512 sevilerine çıkarım. O günkü fiyatlara bağlı. Bütçe 500 600 civarı. HDD'yi sonra eklerim.

-Monitör: Dell S2421H, Dell S2721H, Philips 272E2FA veya Philips 242E2FA. Bütçe Max 2000.

Yani vereceğim ücrete değecekse eğer 15 bine kadar bile çıkabilirim. Ama mümkün olduğunca F/P bir sistem olursa daha iyi olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa olarak MSI MAG Forge öneririm.
Ek olarak stok sorunu olmaz ise 3050 ekran kartı alabilirsiniz.
 
Ekran kartı olarak RTX 2060 daha iyi olur ama bulamazsanız, bunu öneririm. Ayrıca alacağınız zaman bütçe belirterek, konu açarsanız sizin belirttiğin sistemden çok daha iyisi toplanır.

 
Kasa olarak MSI MAG Forge öneririm.
Ek olarak stok sorunu olmaz ise 3050 ekran kartı alabilirsiniz.
Zalmanda fan sayısı daha fazla. Sizce aynı soğutmayı sağlar mı?

3050 4 gb vram ile geliyor. Sizce fiyatı nasıl olur?
 
Zalman'da fan sayısı daha fazla. Sizce aynı soğutmayı sağlar mı?

3050 4 GB VRAM ile geliyor. Sizce fiyatı nasıl olur?

Kasayı alternatif olarak dedim. MSI'ın üst tarafınada fan takılabilir. Dediğiniz kasalar da oldukça iyidir.

Eğer dolar uçmaz ise stok sorunuda olmaz ise 3000'den fazla olmaz.
 
Kasayı alternatif olarak dedim. MSI'ın üst tarafınada fan takılabilir. Dediğiniz kasalar da oldukça iyidir.

Eğer dolar uçmaz ise stok sorunuda olmaz ise 3000'den fazla olmaz.
Minimum 5 yıl kullanacağım bir sistemde 4 gb vram'lı bir ekran kartına 3000 küsür vermek pek mantıklı değil gibi. 2500 civarı olursa düşünülebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…