Günlük kullanım ve kodlama için MacBook Air almaya değer mi?

BeNT1

Centipat
Merhaba, öncelikle MacBook Air alıp almama konusunda kararsızım, bu yüzden size danışmak istedim. Kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.

Şu anda bir oyuncu bilgisayarım var ve ağır işlerimi onunla yapıyorum. Ancak taşımak oldukça zor oluyor ve pili de fazla dayanmıyor. Bu yüzden daha hafif ve taşınabilir bir cihaz arayışına girdim. 13–14 inç civarında bir Ultrabook almak istiyorum ve yaptığım araştırmalara göre MacBook'lar bu konuda en mantıklı seçeneklerden biri gibi görünüyor.

Günlük işlerimi bu yeni cihazla halletmeyi, ağır işlemler için ise mevcut bilgisayarımı kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliği okuyorum; genelde film izlemek ve kod yazmak için kullanacağım. Sizce bu durumda Mac almak mantıklı mı, yoksa Windows tabanlı bir bilgisayar mı tercih etmeliyim?

Mac alırsam hangi işlemcili modeli almalıyım sizce?

M3 ya da M4 al işini görür. Param var diyorsan M5 al.
Aynı fiyatta olmasına rağmen M4 yerine M3'ü depolaması yüzünden tercih etmiştim. M3 ve M4 arasındaki fark da hissedebileceğin bir fark değil, fiyat farkı yoksa M4 alabilrsin.

Taşınabilirlik, pil süresi ve pilde çalışırken performans anlamında üst düzey bir cihaz Macbook Air. Senin kullanım senaryona da gayet uygun görünüyor. MacOS'a alışabilir miyim gibi bir soru varsa kafanda alışma süreci 1-2 haftadan uzun sürmez diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…