Günlük minimum gideriniz ne kadar?

XMixtelXx

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Makarna tüketimi rekor kırmış. Türkiye dünyanın makarna ticaretinin %17.5 kaplıyormuş. Gerçekten 1 günlük en az kaç TL gider yapıyorsunuz. Mesela hiç aklınıza gelmeyen giderleri (elektrik, tüp, su, yemek, herhangi bir şeyin arızalanması, yakıt daha birçok şey var) hesaba katsanız ne kadar oluyor?
Benim 1 ayda telefon 60 TL, 20 TL su tüketimim olsa, 40 TL elektrik olsa, yemeği bulmak zor pilav, makarna, 1 ekmek, salata falanda olsa, kullanılan yağ, baharatlar vs. çok ufak şeylerde olsa bir de tek öğün de değil en az 2 öğün tüketsem artık doyarsak günlük en az 20 TL ayda 600 TL yapar. Ha bir de internet 95 TL. Yakıta ya da dışarda yemek yemeyi gezmeyi hiç girmiyorum toplam ayda en az gider 815 TL. 2 ayda bir de tüp almakta hariç. Bu tek kişilik gider asgari ücretle yaşasan mümkün değil para biriktiremezsin eğlence sıfır. Arkadaşınla gezme sıfır her şey sıfır. Ha bir de çalışmak var ki etrafta 9 saatten aşağı işte yok, yolu, durağı saymıyorum, yorgunluktan, beyin yorgunluğundan ilgilenebilecek bir şey de yok. Hayatın çalışmakla ve bir şey elde edememekle geçecek Allah herkesin yardımcısı olsun. Kirası olanlar günlüğünü çıkartmak için çalışıyor.

Son düzenleme:
Sigara kullanmıyorum, abur cubur bağımlılığım da yok. Dolayısıyla günlük kendini tekrar eden 30 TL'lik masrafım olmuyor çoğu kişiye göre. Haftanın 5-6 günü çalışıyorum ve yol/yemek masrafımı şirket karşılıyor. Eğer akşam dönüşte canım bir şey çekmezse (tatlı olur, içecek olur) pek para harcamıyorum.

İzinli günlerimde arabayı sık kullanıyorum ve kullanıma bağlı olarak ay sonu 1-1.5 depo yakıt masrafı çıkıyor. 550-650 TL rahat gidiyor zaten buraya.

Şu anlık düzende haftanın 3 günü spor yapıyorum ve spor sonrası protein ihtiyacımı karşılamak için kırmızı et/beyaz et tüketiyorum. Ek olarak protein tozu ve aminoasit kullandığım da oluyor. Maalesef bunlar da oldukça pahalı.

Kız arkadaşımla hafta sonu yemekle birlikte şarap çeşitleri denemeyi seviyoruz, milletin haftalık verdiği sigara parasını şaraba gömüyorum.

Toparlayacak olursam, dışarıda çok yemek yeyip gezmediğim sürece aylık kişisel ve genel harcamam arabanın yakıtını da katacak olursak 1500 TL civarında. Buna elektronik cihaz alımı ya da kıyafet alımı vs. dahil değil.

Her hafta dışarıda yemek yeyip, gezersek 2500 TL'leri bulabiliyor, standartların yükselip düşmesine göre 2500 TL daha fazla artıp, azalabiliyor. Sonuçta dürümcüde dürüm yemek ile Emirgan'da, Kalamış'da bir restoranda yemek yemek aynı değil

Ev bizim, ailemle yaşadığım için mutfak ve ev giderlerini onlar karşılıyor. Ben de maaşımdan artanı yatırım yaparak evlilik ve ev parası biriktiriyorum

Maalesef hayat çok pahalı, bunu özellikle market alışverişi yaparken içinizde hissediyorsunuz adeta, geçende spordan önce ve sonra gömerim diye 6 tane muza 25 TL para verdim, hala aklımda...

Son düzenleme:
Kişisel olarak çoğunlukla sıfır lira, dışarı takılmaya çıktığımda da 100'e kadar yolu var.

Ev masraflarını soracak olursanız 900 kiraya gidiyor, faturalar da ortalama 80 lira su ve gaz (gaz kışın 200-300), 150-200 lira da elektrik faturası geliyor. Yemek olarak eti sadece kurban bayramında yiyoruz, onun dışında makarna, çorba, manav ürünleri filan yiyoruz. Karnımız doyuyor çok şükür.

bilgisayar kullanıyorum telefon şarj ediyorum birde yemek ve su başkada bir harcamam yok günlerdir toplasam 20 lirayı geçmez.

Şu anlık yok ayda bir 20 lira.

Günlük 100-200 TL arası giderim vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…