Günümü nasıl verimli geçiririm?

9. sınıfa çalışmaya başlamanı tavsiye etmem. Düzensiz bir çalışma olacağı için boşa gitme ihtimali yüksek.

İngilizce ile uğraşmak istiyorsan bu yönde tavsiye verebilirim. Şimdilik söyleyebileceğim en iyi şey kitap okumak olacaktır. Başka kişiler de bir şeyler yazarlarsa yavaş yavaş daha iyi tavsiyeleri alırsın.
 
Hayatının verimli geçmesini istiyorsan ilk önce bir sporla ilgilen. Belki ufak bir şey gibi gözüküyor olabilir ama hayatının daha verimli ve daha zevkli olduğunu fark edeceksin. Spor sadece fiziki anlam da insanı geliştirmez, mental anlamda da geliştirir.
 
Derse başlamak için daha erken bence. Kendine bir çizelge yapıp saati saatine uymayı deneyebilirsin. Bol bol kitap okumak iyi bir aktivite. Kendine masrafsız basit bir hobi edinebilirsin. Ya da spora başlayabilirsin. Yapmak isteyen için bu liste daha da uzar aslında.
 
National Geographic, History Channel belgeselleri izlenebilir. Araya hangi türde seviyorsanız yabancı dizi ekleyebilirsin. Kitap okuma alışkanlığın pek yok ise Kafkaokur, Kafa vb gibi dergilere göz gezdirebilirsin. Dinlersen metal müzik keşfedip güzel bir playlist yapabilirsin. Kafa dinlemek için birebir. 😉
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı