Din sert,baskıcı ve en önemlisi korku merkezlidir tam anlamıyla toplulukları yönetmek için biçilmiş kaftandır. Genç beyni doğası gereği özgürlük ve sorgulama arar.
“Yanlış bir şey yaparsam sonsuza kadar yanarım” gibi şeyler söylenmeye başlamışsa uzaklaşma başlar zaten. Günümüzdeki din adamlarının veya bizim din adamı dediğimiz sahte hocaların çelişkili davranışlarıda uzaklaştırır.
Ve benim için en önemlisi dinlerin gençlerin zorluklarına hiç bir şekilde çözüm getirmemesi.
gelecek kaygısı, para kazanma baskısı, psikolojik sorunlar, ilişkiler, kimlik arayışı Din bunların hiçbirine çözüm getirmiyor evrensel ve herşeyi bilen bir tanrı geleceği göremeyip gençlerin bu sorunlarına bir cevap bir çözüm getiremiyor ise o tanrı bana değer vermiyordur. Ben yarattım tap bana diyor çoğu dinler herhangi bir açıklama yok yeni bilimsel keşif yapılmadan önce sözü edilmeyen kitaptaki şeyler o araştırma yapılınca aa bak şurda burda geçiyormuş denilerek saçma sapan ayet kişiselleştirmeleri yapılıyor. Sadece islam adına konuşmuyorum çoğu dinde var kitap indirilen.
Bir şeyin kanıtını arayan bir gence “Bu böyledir, nedenini sorgulama!” “Çünkü kitapta yazıyor!” Gibi şeyler söylenirse o insan o dini bırakır. Niye ceza var ? Niye şükredeyim ben mi istedim bu hayatı ? Niye yaratıldım gibi sorularla artık çıkar insan dinden. Binlerce yıl önce inanılan yunan mitleri veya iskandinav mitolojisi şuan film konusu veya çizgi roman konusu oluyorsa kaç yüz yıl sonra şuanki dinler film konusu çizgi roman konusu olucak merak ediyorum. Adamların odiniyle thoruyla dalga geçiyoruz filmlerde ama binlerce yıl önce onlara tapılıyordu. İlerleyen yıllarda da aynısı olucak elbette.