Güray hipertrofi 1 için erken mi?

datboi_batu

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1-1.5 aydır spora gidiyorum geçen sene birkaç ay gitmiştim düzensiz de olsa fakat sınav döneminden ötürü bıraktım. Şu an ise dediğim gibi 1.5 ay civarı bir vakit oldu ve güray hipertrofi 1 programı ile başladım. Henüz çok ağır kaldırdığım söylenemez ve hala progressive overload mantığını çözmeye çalışıyorum (kaç zaman sonra ağırlık artmalıyım vs.) Çoğu kişi bir süre Full-body ile başla diyor fakat ben halihazırda 1.5 aydır hipertrofi 1 programını yapıyorum, sizce böyle devam mı etmeliyim hazır başlamışken yoksa Full-bodye (veya başka bir programa) mi dönmeliyim?

Failure, beyond failure yapmadığın sürece yapıp yapmamanın bir anlamı yok. Yoksa yazdığı egzersizler yaygın egzersizler zaten. Ben hep cift bölge split yaptım. Sana da önerim önce kendini zorlamayı öğren ve birkaç temel egzersizi yapmayı öğren.

Evet erken. 1. yılından sonra yapabilirsin.

Peki var mı önerdiğiniz herhangi bir program, bulmakta çok zorlanıyorum çünkü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu an için bunu düşünüyorum eğer ki program değiştireceksem.

Şu an güçlensen daha iyi olabilir ayrıca yenisin. 5x5 yapabilirsin, Full body yapabilirsin birkaç ay daha. Haftada kaç gün gideceksin spora?

Haftada 4 veya 5 gün gitmeyi planlıyorum programa göre ikisine de uyum sağlayabilirim.

Haftada 4 veya 5 gün gitmeyi planlıyorum programa göre ikisine de uyum sağlayabilirim.
Gogus arka kol, sirt pazu + bilek bacak omuz yapabilirsin. Sonra 2 gün gogus arka kol, sirt pazu yaparsin tekrar. Ayrica gogus arka kol gunlerinde lateral raise yaparsak omzun geri planda kalmaz.

Gogus arka kol, sirt pazu + bilek bacak omuz yapabilirsin. Sonra 2 gün gogus arka kol, sirt pazu yaparsin tekrar. Ayrica gogus arka kol gunlerinde lateral raise yaparsak omzun geri planda kalmaz.

Peki ağırlık arttırmak için kaç tekrar hedeflemeliyim ve bir üst ağırlığa çıktığımda tekrarı kaça düşürmeliyim? Yani set ve tekrar aralıklarım nasıl olmalı?

Peki ağırlık arttırmak için kaç tekrar hedeflemeliyim ve bir üst ağırlığa çıktığımda tekrarı kaça düşürmeliyim? Yani set ve tekrar aralıklarım nasıl olmalı?
Çok set yapmana gerek yok, ağırlık arttırmak için illa yapman gereken bir set sayısı veya tekrar yok denebilir.
Her hafta 2.5 kg arttırarak aynı tekrar ve set sayısını yaparak progressive overload yapabilirsin. Bu tarz şeyler için daha erken önce spor salonuna gidip gelmeyi alışkanlık haline getirmen lazım denebilir. 5X5 yapmanı öneririm ben. Daha sonra diğer programlara bakarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…