O uyarının sebebi büyük ihtimalle BIOS ayarlarından "Secure Boot" seçeneğinin "disabled" şeklinde durmasıdır ama bu arada "Secure Boot" özelliğinin hiç olmadığı anlamına da gelebiliyor. BIOS ayarlarınıza yanlış hatırlamıyorsam "del" tuşu ile girip eğer var ise "Secure Boot" seçeneğini "enabled" konumuna getirin. Bu seçenek muhtemelen üstteki bölümlerden "Security" olan yerdedir. Eğer "Secure Boot" yok ise Windows 11'i farklı yollar ile de kurabilirsiniz ama "Valorant" gibi oyunlar bu konuda biraz titiz oldukları için bu oyunları oynayamayabilirsiniz.
Buradaki arkadaşın dediği gibi yapıyorum her şeyi. UEFI moda geçince Secure Boot'u açabiliyorum fakat sistem BIOS ekranına atıp duruyor bu ayarı yapınca. Eski haline getirince normal ekran geliyor sadece. UEFI seçtikten sonra BIOS ekranının gelmemesini nasıl sağlarım?
Eski tip BIOS MBR kurulu Windows 10 sürümünüzü adım adım UEFI GPT yapıyoruz. Technopat'ın UEFI Windows 10 rehberlerinden geç haberdar oldunuz ve bu yüzden
Eski tip BIOS MBR kurulu Windows 10 sürümünüzü adım adım UEFI GPT yapıyoruz. Technopat'ın UEFI Windows 10 rehberlerinden geç haberdar oldunuz ve bu yüzden
Size ilk olarak UEFI kurulum gerekiyor gözüküyor. BIOS üzerinden ilk olarak UEFI yapın ve belirtilen yöntemi uygulayın. Olmazsa UEFI olarak temiz kurulum yapın. TPM 2.0 ve Secure Boot UEFI olmayan modda çalışmaz.
Size ilk olarak UEFI kurulum gerekiyor gözüküyor. BIOS üzerinden ilk olarak UEFI yapın ve belirtilen yöntemi uygulayın. Olmazsa UEFI olarak temiz kurulum yapın. TPM 2.0 ve Secure Boot UEFI olmayan modda çalışmaz.