Güvenliğime fazla önem veriyorum

Makaleler
1
Yer
Birleşik Krallık
Daha fazla  
Şifrelerimi akılda tutulamayacak kadar zor yapıyorum tüm şifrelerim Word dosyalarında ayrı ayrı kayıtlı ve yedek olarak bir USB bellekte kayıtlı örnek mailim şifresi şu şekilde:

kaAlOSILkKskcIp20 örnek verdim neredeyse tüm şifrelim bu şekilde aşırı ayrı ayrı karışık, bir gün tüm dosyalarım silinse hiç bir mailimi hesaplarımı kaybedeceğim. Bundan nasıl kurtulabilirim?

Şifrelerini bir kağıda ya da herhangi yazı yazılacak ama kayıp olmayacak bir yere yaz.
Sonra da anahtarlık gibi kullanabilirsin, araban varsa ona koyabilirsin...

1) Şifrelerine noktalama işareti koyarsan daha güvenli olur.
2) Şifrelerini telefonuna fotoğraf olarak çekersen yedeğin bulunur.

USB Belleğe atabilirsiniz, kağıda yazabilirsiniz, çift faktörlü doğrulama kullanabilirsiniz.

Adını ve doğum tarihini kullanarak kendine özel bir kod yapabilirsin.

Şifreleri Proton gibi güvenilir bir mail servisi ile kendine yolla. Mail şifresini de en fazla 2 yerde sakla.

Benim taktigimi dene. Bir ana sifre ve her platforma ozel bir konfugurasyon.
Ornegin benim ana sifrem 123456789. Sonunda platformun ilk 4 harfini koy. Platform 3 harfliyse son harfini iki kere yaz. Benim su anda kullandigim sifrelerim ornek olarak.

Facebook: 123456789face
Instagram: 123456789inst
Steam: 123456789stea
gog.com: 123456789gogg
Valorant: 123456789valor

Bu arada 123456789 yazdigima bakma ezberledigim karisik bir sifre. Ornegin $144@@!34556ghJhgf3! gibi bir sey. Bu taktikle sifresini unuttugum her yere hatirlayip girebiliyorum. Herkese bu taktigi oneririm .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…