antivirüs kullanmak istemiyorsanız eğer çözüm tavsiye uygulama
Uzun yıllardır antivirüs veya Defender uygulamalarını kullanmıyorum gereksiz şekilde işlemciyi, RAM'i, hard diski meşkul ederken, laptopsa pili sömürüyor. Ben bunların yerine harika bir çözüm buldum daha doğrusu sağlam işini iyi yapan bir uygulama diyelim adı,
Shadow Defender programı birkere PC'ye kurduktan sonra tüm zararlıları unutun bilgisayarınız her daim ilk günki kalsın. PC'i kapatıp açmanız yeterli oluyor her şey yerli yerinde tertemiz mis gibi sistem. Kafanız rahat bir şekilde ınternet'de dolaşabilirsiniz. Şiddetle tavsiye ederim.
kaynak:
Shadow Defender - the easiest PC/laptop security and privacy protection tool
olası risklere karşı sistemin bir yedeğinin alınması, yedekleme işleminin yapılması durumu
Diğer bir önerimde şu olacaktır konu harici olsa da önemlilik arz etmekte diye düşünüyorum. İşletim sistemlerini sıfır kurulum yaptınız, güncellediniz ve sürücülerinizide yüklediniz özelleştirdiniz vs. sistemin genel temizlik işlemlerini de yaptıktan sonra sisteminizin bir yedeğini mutlaka alın derim. Bunun için birçok uygulamalar mevcut. Açık kaynak uygulama olarak kendim rescue zilla programını kullanıyorum. ISO imagını Usbdisk'e yazdırıp Boot ederek, Windows'un yüklü olduğu diskleri seçip, ayrı oluşturduğum bir disk alanına veya harici taşınabilir bir diskte olabilir. Bu alanlara sistemi yedekliyorum. Olası bir risk vb. durumlarda sistemin bir yedeğinin olmasıda bir bakıma tedbirlerden sayılabilecek bir husus.
Popülerliği ile bilinen yedekleme araçlarından,
Acronis True Image Home, AOMEI backupper ve rescue zilla uygulamaları bu işler için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Yedekleme işlemleri öyle uzun falanda sürmemekte birkaç dakikada yedek alınır olası risk durumunda, alınan sistem yedeğine aynı uygulamalarla yedek dosyası gösterilerek birkaç dakikada yedek geri yüklenerek sisteme geri dönüş sağlanır üstelik temiz ve özelleştirdiğiniz sistem olacak bu.
Bununda önemli bir husus olduğu kanaatindeyim, sistem yedeklemeleri, ayrıca işletim sistemleri kurtarma diskleri oluşturma vb. işlemler kurtarma girişimlerinde birinci olarak yer almakta işlemlerde.
Benim de tuzum bulunsun diye birkaç satır bende düşeyim dedim. Yararlı olması dileklerimle.
Saygılarımla.