Güvenlik için IP nasıl resetlenir?

Daha fazla  
Bir ara bilgisayara virüs girmişti, onun dışında ayrıca aklıma takıldı, acaba IP dolaşıyor olabilir mi diye. Biraz araştırdım, Wi-Fi'yi kapatım açtım, bir şey değişmedi, bir tane CMD ile bilgisayarda denedim başarılı dedi ama sanırım o da olmadı. IP'mi nasıl resetlerim fikriniz var mı? Ayrıca IP tam çıkmıyormuş, doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi dediğinizden hiçbir şey anlamadım ama normalde modeme reset atınca %90 IP'niz resetlenir. Eğer resetlenmez ise CMD'ye Ipconfig /renew yazarak deneyebilirsiniz. O da resetlemez ise sağlayıcınızın IP dönüşüm süresi dolana kadar IP'niz resetlenmez.

İp'nin portları açık değilse saldırı yapamazlar IP ile tam lokasyon bulabileceklerini sanmıyorum, IP'nizi değiştiremezsiniz PC ipnizi değiştirebilir gizliyebilirsiniz fakat modem IP zor internet sağlayıcınız ile iletişime geçmeniz lazım.

Şimdi CMD ile resetlendiğini öğrendim birinin dediklerini teker teker yaptım succesful dedi ama IP hala aynı kaldı. Wi-Fi'yi kapatıp açtım olmadı demek ki statik şimdi resetlemem mi lazım

CMD ile IP resetleme local olarak olur yani 192.168 ile başlayan IP resetlenir. Sen modemden sonraki IPni o şekilde resetleyemezsin. Eğer ISS IP resetlemeye izin veriyorsa modem kapatıp açınca IP resetlenir ama IP resetlenmiyorsa modemi kapatıp açmak çözüm olmaz.
Bunu şöyle denersiniz. Google'a whatismyip yazın ve gelen sitelerden birisine girin. Bu sizin dış IP adresiniz. Bir yere not edin ve modemi kapatıp açın. Tekrar aynı siteye girin ve IP'yi kontrol edin. Eğer aynı ise ISS'yi arayıp IP değiştirmek istediğinizi söyleyin. Tabii şöyle bir durum var. Bunların hepsi gereksiz şeyler çünkü ne gerek var ki IP değiştirmeye :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı