AlexaBliss
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle selam. Güvenlik konusunu birkaç haftadır fazlaca rahatsız ettim ama şimdi son bir kez değerlendirme yapayım istedim. Öncelikle g-mailimde benimle aynı adresten ( sadece il yazıyor ) ve aynı tarayıcıdan bir cihazı g-mail cihazlar yerinde gördüm. Malwarebytes ile tam tarama yapmışım bir şey çıkmamış eski konularımda öyle yazıyor. Sonra Windows Defender ile tarattığımda Opera tarayıcısında trojan bulmuş. Ben de hemen onu silip bir de üstüne format attım. Sonradan güvenlik olayına paranoyam gelişti. Sadece OneDrive'da ki dosyaları silmeye çalışırken korkup bir kez daha format attım. Şimdi bilgisayarımda hem Malwarebytes hem de onun tarayıcı koruması şeyi var. Dün akşam saatlerinde ilk format atmadan önce Malwarebytes'in bir şey bulamadığını sonradan Defender'in bulduğunu hatırladım. Biraz rahatladım. Sonra yine tam tarama yaptım ve yine tam tarama yaptım. Fakat hiçbir belirti yok. Zaten ilk mailime girildiğini düşündüğüm zaman da 2FA açıktı ve hiçbir kod mod gelmemişti. İnternet üzerinden bir şey alacaktım az önce. Hiç güvenemediğim için önce ByNoGame'ye 1TL attım ve bekliyorum kartıma bir şey olursa polise gitmeyi düşünüyorum. Dediğim gibi bu süre zarfında Steam hesabım falan sapasağlam duruyordu ve Malwarebytes hala hiçbir şey demiyordu. Yani şimdi fark ettim bu bütün virüs maceralarımda beni korkutabilecek tek belirti hesabıma benim oturduğum ilden mailime giriş yapılması ve kod gelmemesi. Bir de Malwarebytes bulamamıştı Windows Defender bulmuştu. Yani sizce ben bu konuda paranoyak mı oldum yoksa gerçekten bir şey var mı?