Güvenlik sistemlerinde kullanılan HDD'yi PC'de kullanmak

zlata 1

Centipat
SSD veya HDD modeli
Western Digital 3.5" 2 TB Black WD2003FYPS SATA 3.
Selam arkadaşlar

Elimde WD 2TB HDD var bunu güvenlik kamera sisteminden söktüm. Kendi PC de çalıştırmak istediğimde BIOS görmüyor.
bu HDD 2. bir depolama olarak kullanacağım.

Elimdeki HDD verdiğim linkte bulunuyor.

Kendimce birkaç çözüm yolu yaptım ama ulaşamadım.
1: enerji girişi 3. pin ayağını kapayıp kullanmak. PC görmedi.
2: enerji ve dosya aktarımı kablolarını değiştim ve PC görmedi.
3: HDD başka bir PC taktım yine PC görmedi. Ama şöyle bir şey oldu ilk taktım ve gördü içine dosya attım ve sistem kapandığında artık görmedi.
4: HDD sağlam. Güvenlik kamera sistemlerinde çalışıyor.

PC de kullandığım ana HDD PC görüyor ama işte 2TB HDD görmüyor.

Yardımcı olursanız çok iyi olur. İçinde bana gereken önemli bilgiler var.

Dosya Ekleri

• 20230316_113325.jpg
    153,1 KB · Görüntüleme: 100
  • Ekran Alıntısı32.PNG
    8,3 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:

Disk yönetimine girip oradan sıfırlayın. Olmaz ise diskpart ile CMD'den sıfırlayın. NTFS formatında biçimlendirin

WD Black serisi surveillance için üretilmiş bir seri değil zaten, o purple serisi olması lazım.

Elinizdeki normal bir HDD yani. Biçimlendirip kullanabilirsiniz eğer çalışıyorsa.

WD Black serisi surveillance için üretilmiş bir seri değil zaten, o purple serisi olması lazım.

Elinizdeki normal bir HDD yani. Biçimlendirip kullanabilirsiniz eğer çalışıyorsa.

elimdeki siyah model

Disk yönetimine girip oradan sıfırlayın. Olmaz ise diskpart ile CMD'den sıfırlayın. NTFS formatında biçimlendirin.

BIOS 2 TB HDD görmüyor nasıl biçimlendireceğim?

elimdeki siyah model

BIOS 2 TB HDD görmüyor nasıl biçimlendireceğim?
Bios görmüyordan kastınız ne. İçinde işletim sistemi olmadan neden bios menüsünde çıksın

Bios görmüyordan kastınız ne. İçinde işletim sistemi olmadan neden bios menüsünde çıksın
İçindeki kayıtlarımı görmek istiyorsunuz

Önemli dosyalar atmazdım bunun içine. Güvenlik kameraları 1 ya da birkaç haftada bir geçmiş kayıtları silip yenilerini yazar. Bu diskte de sürekli 2 TB veri giriş çıkışı oluyor. Normal HDD'den daha hızlı yıpranır.

İçindeki güvenlik kamera yazılımı kaldırdım normal bir HDD gibi kullanmak istiyorum.

BIOS görmüyordan kastınız ne. İçinde işletim sistemi olmadan neden BIOS menüsünde çıksın.

İçindeki kayıtlarımı görmek istiyorsunuz.

Hayır kayıtları görmek istemiyorum içindeki kamera sistemini ve kayıtları sildim ve PC'de zaten Windows bulunan bir HDD var. Bu HDD 2. bir HDD olarak kullanmak istiyorum.

Tamam. Dediğim gibi o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…