@24099 hocamızın yaptığı gibi güvenlik alanında beyin fırtınası oluşturmak istiyorum. Ancak bu konuda ben pek bilgili değilim. Bilgili abilerimizden gerçekçi cevaplar bekliyorum. @24099 hocamızın ilgili konusuna bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Gelelim konumuza. Bilgisayarınızda önemli ve gizli bir belge var. Bu belgeyi internette yaymanız gerekiyor. İnternette yaymaktan kastım da, öncelikle gazetecilere eposta göndermek. Daha sonra Twitter gibi platformalardan tüm halka açık hale getirmek. Ancak bütün bunları yaparken de kimliğinizin ortaya çıkmaması gerekiyor, yani anonim olmanız gerekiyor.
Öncelikle kısaca düşüncelerimi ve benim aklıma takılan önemli noktaları belirteyim.
Sırayla ilerleyeyim, yanlışlarımı da ayrıca yüzüme vurabilirsiniz.
Bilgisayarımızın internetini kestik, belgeyi taşınabilir belleğe attık. Çok para varsa ya da hayat memat meselesiyle bilgisayarı da yaktık.
Taşınabilir bellek ile internet kafeye gittik. [Burası sıkıntı yaşadığım yer. Anonimlik telef oldu ancak aklıma daha uygun bir yöntem gelmedi.]
Tek kullanımlık eposta servisleriyle epostaları gönderdik. [Buradan da şüpheliyim. Daha iyi bir yöntem muhakkak vardır. Ancak ben bilmiyorum.]
Twitter gibi platformlar en sıkıntılı kısım sanki. Yeni bir hesap açsan kimse seni takip etmediği için kimse de göremeyecek gönderiyi. Bunun da alternatif yöntemi vardır muhakkak.
Benim düşüncelerim bu kadar şimdilik. Kısaca tekrar açıklamak gerekirse; elimizde belge var, bunu kamuya açık hale getirmeye çalışıyoruz. Benim en başta açıkladığım eposta gönderme işinden itibaren yanlış bir yol izlemiş de olabilirim. Bilgili abileri ve ilgilileri bekliyorum.
Ben olsam Tor ağının nimetlerinden faydalanırdım. Örneğin, ProtonMail, Tor ağı ile çalışabiliyor. Veya Tor Browser ile tek kullanımlık mail servisini kullanırdım. Twitter'a Tor Browser ile girerdim.
Geçenlerde yükledim ben de, ondan sonra geldi aklıma bu soru da. Twitter hesabı açtım onun üzerinden ama kısa bir süre sonra Twitter beni şutladı, sürekli IP değiştiği için muhtemelen.
İnternet kafe tüm anonimliği bozuyor bence. Ortak bir wifi ya bağlansak örneğin bir kafenin ama kafede oturmuycaz tabii ki. Daha sonra VPN veya tor kullanarak yeni oluşturulan bir mail adresi ile atabiliriz diye düşünüyorum.
İnternet kafe tüm anonimliği bozuyor bence. Ortak bir wifi ya bağlansak örneğin bir kafenin ama kafede oturmuycaz tabii ki. Daha sonra VPN veya tor kullanarak yeni oluşturulan bir mail adresi ile atabiliriz diye düşünüyorum.