[Güvenlik Soruları 1] Gizli Bir Belgeyi Halka Açmak

Bu tarz anonimite üzerine olan konuları mümkün mertebe cevaplamak hoşuma gitmiyor maalesef.

Anonimite denilen şeyin arkasına sığınıp insanlar kötü işler peşinde olabiliyor. Buraya yazacağım en ufak bir şey kötü niyetli birisi tarafından kullanılabilir.

Bazı bilgiler vardır bunu değil gazeteci hatta siz bile bilmemelisinizdir. Kamu uzun vadede zarar görecek ise bu zaten açıklanmamalıdır. İşin arkasında ne olup olmadığını kimse bilemez.

Efenim, aklımda oluşan bir senaryoyu sizlere aktarmak arzusundayım.

1- Veri taşınılabilir belleğe alınır
2- Bilgisayar Kezzap, h2o, karabiber, tuz ne varsa tabiri caizse allahsızca bilgisayara uygulanır ve yok edilir
3- Live olarak kullanılabilecek şekilde bir Linux USB'si hazırlanır (verinin bulunduğu usb'den ayrı olarak)
4- İnternet kafedeki makinada bu live usb boot edilir ve nordvpn kullanılır.
5- Ardından bilgi twitter'da en çok hangi hashtag tutmuşsa o hashtagleri kullanarak paylaşılır ve hem live usb hem verinin taşındığu usb yok edilir.

Sevgi ve saygılarımla...

Bilgisayar yakacak param var demek. Güzelmiş.

Yoldan yaşlı birini çevirip telefonunu isterdim. Normalde hiç giymediğim kıyafetleri giyerdim bunu yaparken. Sonra onun telefonuna OTG kablosu aracılığıyla belgeyi atıp onun mailinden bir Twitter hesabı açıp belgeyi paylaşırdım. Mailine erişemiyorsam hemen onun telefonundan bir mail adresi oluştururum zaten. Onun mobil verisini ve telefonunu kullandığım için kimliğim açığa çıkmaz. Kimse benim yaptığımı bilemez.

Ben olsam gizlice arkadaşımın cihazını alıp güvenlik kamerası olmayan bir köşede çok gizleniyormuş gibi maili atardım.
Sonra ise cihazı arkadaşımın cebine gizlice ve fark ettirmeden tekrar koyup, kameralarda gözükmeyerek bakkala gidip gelmiş gibi eve giderim.
Sonra da 2 gün sonra arkadaşım içeri alındığında arkasından küfür ederek üstümdeki şüpheleri atarım .
NOT: İlk illegal işim arkadaşlar, ileride çok daha iyi işler çıkarmayı planlıyorum :d

Anonimite denilen şeyin arkasına sığınıp insanlar kötü işler peşinde olabiliyor. Buraya yazacağım en ufak bir şey kötü niyetli birisi tarafından kullanılabilir.

Çok haklısınız ancak tam tersini düşünürseniz, masum birisi azılı terörisler tarafından aranıyor, gibi uç bir örnek de düşünülebilir. Kabaca benzetmek gerekirse, çok kabaca, marketlerin bıçak satmak istememesi gerekirdi.

Bazı bilgiler vardır bunu değil gazeteci hatta siz bile bilmemelisinizdir. Kamu uzun vadede zarar görecek ise bu zaten açıklanmamalıdır. İşin arkasında ne olup olmadığını kimse bilemez.

Söylediklerim doğrudan hükümet/devlet karşıtı bilgilerin açıklanması gibi algılanmış olabilir. Ancak, böyle bir belgeye ulaşan birisi muhtemelen nasıl paylaşacağını da biliyordur. Yanlışlıkla gizli belge bulunmaz herhalde.

Ülkenin önde gelen gazetecilerine anonim bir şekilde USB bellek postalardım. Aklıma gelen en mantıklı fikir bu.

Akil'in konusu güvenliği sağlamka. Burada bahsedilen anonim şekilde bilgi sızdırmak. İkisi farklı amaçlar.
Dediği gibi bu tür bilgileri burada yazamayız. Korunmak için tavsiye vermiştik. Gizli işler çevirin diye değil.
Masum birisini terörist arıyorsa aranacak yer kolluk kuvvetleridir. Bunun gizlilikle bir ilgisi yok. Kolluk kuvvetleri inanmadı diyelim savcı var. Bu inanmadı diyelim gizli servisimiz var

Markette bıçak satmak da illegal değil çünkü kasap olan ehil biri veya ev kadını ehil biri olduğundan gidip alıyor. Terörist olan biri de gidip kendi çağında ehil biri olduğundan gidip marketten alıyor. Senin durumuna örnek olarak çamaşır suyuyla porçöz de markette satılıyor. Çamaşır suyunu sadece çamaşır yıkamasında kullanmak için alırsa ehil bir ev hanımı bunu sadece çamaşır için kullanır ve porçözü. Ehil olmayan ev hanımı da bunları birbirine karıştırıp temizlik olsun diye kullandığında zehilenir.

Bundan anlam çıkarmak istenilen bu tür gizli işleri yapan kişiler zaten ehil kişiler buralarda bunları sormazlar kısaca Ehil olmayan sorarsa da eline yüzüne bulaştırır örnekte verdiğim gibi.
Youtube dolaşırken önüme geldi bu konuya da yardımı olur diye vereyim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

1.USB dosyayı atmadan önce pgp anahtarı ile şifrelemeliyiz. Hatta USB belleği de encrypt etmeliyiz.
2. Yeni satın aldığımız laptop ile -mümkünse librem laptop- Tails veya Qubes OS dağıtımını kurarız. Sonrasında yüzümüzün tanınmayacağı bir şekilde maske, gözlük vs. giyeriz. (Kameraların insan olarak tespit etme de hata verdiği bazı t-shirtler görmüştüm ama doğru mu bilmiyorum)
3. Arabayla herhangi bir Starbucks veya halka açık Wi-Fi bağlanıp, dosyayı Tails içerisinden veya Qubes OS da whonix içerisinden dosyayı onionshare ile paylaşırız. - Araba mümkünse trafikte durdurulmayacak bir model seçilmesi tercih edilir -
4. Dosyayı paylaştığımızdan emin olduktan sonra bulunduğumuz yerden hemen ayrılırız ve Twitter gibi platform için biraz zaman geçmesini bekleriz.
5. Twitter da paylaşım yapmadan önce, anonim Twitter hesabına sahip olmamız gerekir. Bu yüzden öncelikle yine yüzümüzü vs. iyice gizleyip kullan at telefon ve tek kullanımlık SIM kartı alırız. Herhangi bir Starbucks gibi bir Wi-Fi üzerinden yine aynı şekilde tor ağı ile Twitter hesabı oluştururuz. Oluşturduktan sonra yine bulunduğumuz yeri terk ederiz ve farklı bir konumdan Wi-Fi bağlanırız. Bu sefer Twitter telefon doğrulamamızı gerçekleştiririz ve konumu terk ederiz.
5. Bir süre geçtikten sonra tekrar arabayla herhangi bir public Wi-Fi buluruz. -Bu arada bu public Wi-Fi bağlantılarımızın hepsi farklı konumlar da olmak zorunda ve kıyafetimiz her zaman farklı olmak zorunda. Tabii ki şüphe çekmeyecek türden ve yüzün tespit edilmeyecek türden bir tarz olmalı- Bu sefer Twitter'dan dosyayı paylaşırız.
6. Paylaştıktan sonra kişisel kimliğimiz ile yurt dışına kaçarız ve bu dosyayı kişisel kimliğimiz ile paylaştığımızı açıklarız. Bu sayede halk bize ve dokümana güvenir. Artık hayatımızı memleketten uzakta ama huzurlu bir şekilde yaşarız. Artık kötü adamların, Halk'ın arkasından yapmış olduğu dalavereleri gün yüzüne çıkartmışızdır.

Not: Bilgiler tamamen hayal ürünüdür. Gerçekte yapılması tavsiye edilmez ve sorumluluk kabul edilmez

Bu arada bu yazdıklarımı yaparken illaki bir açık bırakırız çünkü yazarken çok kolay bile olsa, o gün arabayla giderken bizim kaza yapmamızdan tutun da Wi-Fi hızından dolayı yükleme hatalarına kadar farklı sorunlar çıkacaktır.

O adamı tutukladıklarında "böyle birisi telefonumu almıştı" diyecek ve seni kameralardan direkt tespit edip evine "FBI open the door" diye bağırarak girecekler .

Nordvpn kolluk kuvvetlerine bu dosyayı "suleym4nkaya" paylaştı diyecek ve "fbi open the door" .
Ülkenin önde gelen gazetecilerine anonim bir şekilde USB bellek postalardım. Aklıma gelen en mantıklı fikir bu.

Posta anonim bir şekilde yollanamaz .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…