- Bilgisayarımızın internetini kestik, belgeyi taşınabilir belleğe attık. Çok para varsa ya da hayat memat meselesiyle bilgisayarı da yaktık.
- Taşınabilir bellek ile internet kafeye gittik. [Burası sıkıntı yaşadığım yer. Anonimlik telef oldu ancak aklıma daha uygun bir yöntem gelmedi.]
- Tek kullanımlık e-posta servisleriyle epostaları gönderdik. [Buradan da şüpheliyim. Daha iyi bir yöntem muhakkak vardır. Ancak ben bilmiyorum.]
- Twitter gibi platformlar en sıkıntılı kısım sanki. Yeni bir hesap açsan kimse seni takip etmediği için kimse de göremeyecek gönderiyi. Bunun da alternatif yöntemi vardır muhakkak.
Benim düşüncelerim bu kadar şimdilik. Kısaca tekrar açıklamak gerekirse; elimizde belge var, bunu kamuya açık hale getirmeye çalışıyoruz. Benim en başta açıkladığım e-posta gönderme işinden itibaren yanlış bir yol izlemiş de olabilirim. Bilgili abileri ve ilgilileri bekliyorum.
1.USB dosyayı atmadan önce pgp anahtarı ile şifrelemeliyiz. Hatta USB belleği de encrypt etmeliyiz.
2. Yeni satın aldığımız laptop ile -mümkünse librem laptop- Tails veya Qubes OS dağıtımını kurarız. Sonrasında yüzümüzün tanınmayacağı bir şekilde maske, gözlük vs. giyeriz. (Kameraların insan olarak tespit etme de hata verdiği bazı t-shirtler görmüştüm ama doğru mu bilmiyorum)
3. Arabayla herhangi bir Starbucks veya halka açık Wi-Fi bağlanıp, dosyayı Tails içerisinden veya Qubes OS da whonix içerisinden dosyayı onionshare ile paylaşırız. - Araba mümkünse trafikte durdurulmayacak bir model seçilmesi tercih edilir
-
4. Dosyayı paylaştığımızdan emin olduktan sonra bulunduğumuz yerden hemen ayrılırız ve Twitter gibi platform için biraz zaman geçmesini bekleriz.
5. Twitter da paylaşım yapmadan önce, anonim Twitter hesabına sahip olmamız gerekir. Bu yüzden öncelikle yine yüzümüzü vs. iyice gizleyip kullan at telefon ve tek kullanımlık SIM kartı alırız. Herhangi bir Starbucks gibi bir Wi-Fi üzerinden yine aynı şekilde tor ağı ile Twitter hesabı oluştururuz. Oluşturduktan sonra yine bulunduğumuz yeri terk ederiz ve farklı bir konumdan Wi-Fi bağlanırız. Bu sefer Twitter telefon doğrulamamızı gerçekleştiririz ve konumu terk ederiz.
5. Bir süre geçtikten sonra tekrar arabayla herhangi bir public Wi-Fi buluruz. -Bu arada bu public Wi-Fi bağlantılarımızın hepsi farklı konumlar da olmak zorunda ve kıyafetimiz her zaman farklı olmak zorunda. Tabii ki şüphe çekmeyecek türden ve yüzün tespit edilmeyecek türden bir tarz olmalı- Bu sefer Twitter'dan dosyayı paylaşırız.
6. Paylaştıktan sonra kişisel kimliğimiz ile yurt dışına kaçarız ve bu dosyayı kişisel kimliğimiz ile paylaştığımızı açıklarız. Bu sayede halk bize ve dokümana güvenir. Artık hayatımızı memleketten uzakta ama huzurlu bir şekilde yaşarız. Artık kötü adamların, Halk'ın arkasından yapmış olduğu dalavereleri gün yüzüne çıkartmışızdır.
Not: Bilgiler tamamen hayal ürünüdür. Gerçekte yapılması tavsiye edilmez ve sorumluluk kabul edilmez
Bu arada bu yazdıklarımı yaparken illaki bir açık bırakırız çünkü yazarken çok kolay bile olsa, o gün arabayla giderken bizim kaza yapmamızdan tutun da Wi-Fi hızından dolayı yükleme hatalarına kadar farklı sorunlar çıkacaktır.
Bilgisayar yakacak param var demek. Güzelmiş.
Yoldan yaşlı birini çevirip telefonunu isterdim. Normalde hiç giymediğim kıyafetleri giyerdim bunu yaparken. Sonra onun telefonuna OTG kablosu aracılığıyla belgeyi atıp onun mailinden bir Twitter hesabı açıp belgeyi paylaşırdım. Mailine erişemiyorsam hemen onun telefonundan bir mail adresi oluştururum zaten. Onun mobil verisini ve telefonunu kullandığım için kimliğim açığa çıkmaz. Kimse benim yaptığımı bilemez.
O adamı tutukladıklarında "böyle birisi telefonumu almıştı" diyecek ve seni kameralardan direkt tespit edip evine "FBI open the door" diye bağırarak girecekler
.
Efenim, aklımda oluşan bir senaryoyu sizlere aktarmak arzusundayım.
1- Veri taşınılabilir belleğe alınır
2- Bilgisayar Kezzap, h2o, karabiber, tuz ne varsa tabiri caizse allahsızca bilgisayara uygulanır ve yok edilir
3- Live olarak kullanılabilecek şekilde bir Linux USB'si hazırlanır (verinin bulunduğu usb'den ayrı olarak)
4- İnternet kafedeki makinada bu live usb boot edilir ve nordvpn kullanılır.
5- Ardından bilgi twitter'da en çok hangi hashtag tutmuşsa o hashtagleri kullanarak paylaşılır ve hem live usb hem verinin taşındığu usb yok edilir.
Sevgi ve saygılarımla...
Nordvpn kolluk kuvvetlerine bu dosyayı "suleym4nkaya" paylaştı diyecek ve "fbi open the door"
.
Ülkenin önde gelen gazetecilerine anonim bir şekilde USB bellek postalardım. Aklıma gelen en mantıklı fikir bu.
Posta anonim bir şekilde yollanamaz
.