Güzel çalım hareketi önerileri

Arkadaşlar, çevremdekilere gösterebileceğim güzel çalım hareketleri önerebilir misiniz veya anlatabilir misiniz?

Çevrendekilere gösteriş yapmak istiyorsan freestyle hareketleri öğrensen senin için daha iyi olur, örneğin: Atw "around the world" (dünya turu) gibi. Ancak eğer çalım öğrenmek istiyorsan işler daha farklı. Öncelikle benim kendi görüşüm eğer rakinin senden oldukça düşük seviyeli değilse gösterişli çalımlar denemene veya öğrenmene gerek yok, çalımın olayı işlevi olmalı. Ayrıca internetten çalım öğrenerek maalesef bir yere kadar gelebilirsin. En azından ben böyle düşünüyorum. Zaten çalımı kendin yapa yapa öğrenmek en sağlıklısı bu işin doğası bu. İnternette gördüğün hareketleri yapan adamlar zaten yetenekli senin vücut yapın ve ayak tekniğin ona uyumlu değilse o kadar başarılı olamazsın örneğin. Ama hareket istiyorsan ben sıkca kullandığım hareketleri önerebilirim; reverse elastico, bacak arası (beşlik) atma hem çok klas hissettirir hem de geçersin ve atmanın çok fazla yolu var zamanla kafanda oturuyor deneye deneye, body feint (vücut çalımı) sonrası hızlı koşu; bunu yapmak için biraz daha teknik ve patlama kuvveti lazım çünkü karşındaki iyi defans yapıyorsa işin çok zor ve tek çaren bu hareket kalıyor ama hem çevik olman hem de atıyorum sola gideceksen omzunu ve vücudunu sağa gidecek yapıp, omzunu o tarafa yatırıp güzelce konumlandırman gerek karşındaki çaktırmadan ve bu hareketi Messi izleyerek daha iyi kavrarsın ama Messi olağanüstü bir oyuncu olduğundan onda o kadar rahat anlayamayabilirsin bu yüzden bu daha iyi kavramak için doku ve mitoma daha iyi bir tercih olur. Bir dripling tekniği olarak da sayabileceğim Robben'in imza hareketi sağa/sola çekme olayı var ve galiba literatürde ona "cut Inside" deniyor. Kısaca bir şekilde topa sağa veya sola çekiyorsun. Ve en etkilisi double touch yani çift vuruş ama bu hareketi iyi defans oyuncularına karşı etkili bir şekilde yapmak istiyorsan oldukça tekrar ve bir yeteneğe, bir altyapıya ya da direkt sağlam bir tekniğe ihtiyacın var. Ama çeviksen bunları sallama sağa sola fake yapar mışcasına dümenden ayağını salla sonra birden bir tarafına çek sonra koş gerisi futbol zekanda kalmış. Başarılar!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı