Guild wars 2

Makaleler
1
Yer
Ordu / Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni bir MMORPG oyun arayışındayım. Türkiye'deki MMORPG'leri görünce çoğu P2W ve alınan para karşılığı hizmet çok düşük kalıyor. Black Desert, Metin 2, AION, Son Destan, Rosh Online vb. bir sürü MMORPG oynadım. Şu anda en son olarak Metin 2 oynadım ve 2 ay dayanabildim. Guild Wars 2 çok aklıma yattı fakat başlamadan önce bir bilgi almak istedim. İşleyiş nasıl? Para yatırmam gereken (kozmetik vb. eşyalar dışında) oyunda aşırı derecede fark yaratacak bir nesne markete sahip mi? Ek olarak tavsiyelerine MMORPG olarak açığım. Sistemim genel anlamda bir MMORPG için yeterli düzeyde. Oyun içinde PVP ve hikayesi (görevleri) benim için önemli. Görsel olarak da çok kötü olmadığı sürece bir sıkıntı yok. Gözümü doyursa kafi. Gameforge şirketinin hiçbir oyununa ılımlı yaklaşmıyorum baştan belirteyim. O yüzden TERA, AION vb. oyunları (farklı yayıncıdan olmadığı sürece) önermeyin lütfen. WoW düşünebilirim fakat aylık ödeme sistemi bütçem için biraz pahalı geldi. En son Amazon'un geliştirdiği New World oyununu bekliyordum. Son durumu hakkında bir bilgi var mı?

Son düzenleme:
Açıkçası Online oyunlar bağımlılık yapıyor ve zaman kaybından başka bir şey değil. Hikayeli oyun oynayarak hem daha çok eğleniyorum hem de sonu olduğu için bağımlı olmuyorum.

Gw2 ücretsiz ama extra skill ağaçları ve hikayenin devamı için genişleme paketlerini almak zorundasınız. Oyun marketini hiç kurcalamadığım için ne kadar etkili oyunda bilemiyorum. Yeni bir oyun olarak bless unleashed, önümüzdeki ay cbt2'si başlayacak. Key için kayıt olabilirsin. İlkine katılmıştım, eğlenceliydi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Tek seferlik ve uygun ücretler karşılığında genişletme paketlerinin bütçeme bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum. Bless Online minik bir araştırma ile aklıma yattı fakat optimizasyon olarak nasıl düzeyde ilk aklımı kurcalayan o oldu. Zira Black Desert Online dediğimiz oyun ilk başta grafikleriyle isim yapıp sonradan optimizasyon sıkıntıları yüzünden bu grafiklerinde boş çıktığı bir oyun olarak devam etti. Eğer düşük ayarlarda dahi skill atarken veyahut Pvp'nin tam ortasındayken anlamsız derecede bir FPS düşmesi yaşatacak ise başlamayı ilk baştan eliyorum. Bu konu hakkında bir tecrübeniz var mı veyahut oynadığınız süre zarfında bu tarz bir sorunla karşılaştınız mı?

Açıkçası Online oyunlar bağımlılık yapıyor ve zaman kaybından başka bir şey değil. Hikayeli oyun oynayarak hem daha çok eğleniyorum hem de sonu olduğu için bağımlı olmuyorum.

Hikayeli oyun halihazırda oynamaktayım. MMORPG'lerin sevdiğim noktası yeni insan kitleleriyle tanışabiliyor olmam. Dozunu bildiğiniz sürece "bağımlılık" kavramı da sizi etkilemeyecektir. MMORPG oyunları günlük 3-4 saat takılıp muhabbet edip çıkacağım bir araç olarak görüyorum. Yeni gelen güncellemeler ile yapılan kombinasyonlar, farkı türde çıkartılabilecek çeşitli Build'ler ve bunun üzerine kurulan diyaloglar, mantık yürütmeler hoşuma gidiyor. Hiçbir oyuna binlerce TL yatırıp ve günlük 10 saatten fazla vakit ayırıp en iyisi olmak gibi bir gayem olmadı. Öneriniz için tekrardan teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bless'de FPS sıkıntısı yaşamadım ama konsoldan PC'ye uyarlandığı için arayüz biraz kullanışsızdı. Zaten bir hafta, on günlük bir CBT. Takılır çıkarsın. Bir sıkıntı varsa da CBT olduğu için OBT'ye kadar düzeltme ihtimalide yüksek. Final sürüm olsa sıkıntılara talep olmadan bakmıyorlar ama şimdi biz söylemeden tekrar tekrar bakıyorlar.

Anladım teşekkür ederim değerlendireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…