Gundelik kullanim icin iPhone 13 almak mantıklı mıdır?

Resul alaca

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, önümüzdeki ay iPhone 13 almayı düşünüyorum. Uzun yıllardır Android kullandım farklı bir deneyim olsun hem de iOS ekosistemini merak ettiğim için geçmek istiyorum fakat fiyatı bir yükseliyor bir düşüyor, önümüzdeki aya kadar bütçem yükselebilir o fiyatlara S23 var biliyorum.(fakat benim önceliğim iPhone olması) Kullanım amacım sosyal medya YouTube, Instagram artı ve eksileri nelerdir? Teşekkürler. Oyun vs çok oynamam.

IOS ekosistemine geçmek pahalıdır. Yeterince maddi gücünüz yoksa boşuna girmeyin.

İllaki iPhone olsun diyorsan bu bütçelerde daha iyi Android cihazların olduğunu bilerek alıyorsundur diye düşünüyorum. Eğer 2. el düşünürsen Pro modellere de bakabilirsin. Düz olanların bu fiyata değeceğini düşünmüyorum.

Fazla iPhone kullanmadım fakat düz 13 almak yerine bir alt modelin en iyisini almak daha mantıklı olacaktır çünkü baktığım kadarıyla örnek olarak 12 Pro Max düz 13'ten kat kat daha iyi duruyor. (tabii maddi durumunuz yetiyorsa)

iPhone ekosistemi oldukça pahalı(kalem yedek parça vs) bütçenizi zorlayip alacaksanız önermem.

Günlük kullanım olarak elbette tatmin edecektir fakat e-ticaret sitelerinde iPhone 13'ten daha ucuza ya da aynı fiyata iPhone 15 Pro ayarındaki S24 satılırken iPhone 13 almak da ne bileyim.

Dümdüz günlük kullanacaksanız tabi ki neden olmasın. Zoom yapan kameradan, 120 Hz ekrandan ne kadar faydalanacağınızı ölçüp tartmanız lazım. Bana göre mantıksız, ben almazdım. Ancak herkesin beklentisi farklı. O fiyata yurtdışından S24 Ultra alırdım mesela.

Kendi sitesinde artmış olsa da diğer sitelerde 1 yıl gibi bir süredir TL bazında neredeyse aynı fiyata sahip yani dolar bazında fiyatı düşüyor iPhone 13'ün.
iPhone 13 gündelik kullanımdan ziyade içerik üretmek için bile gayet yeterli bir cihaz.

Gayet alınır. Desteğinin de hemen kesileceğini sanmıyorum. Günlük kullanım fotoğraf çekimi vb içinde gayet yeterli telefondur. Desteği kesilse bile 4-5 yıl götürür rahat.Fiyatının hakkını verir.

iOS ekosistemine geçmek pahalıdır. Yeterince maddi gücünüz yoksa boşuna girmeyin.

Bütçem bir miktar var 13e yeterbilecek kadar.

2 ele güvenmediğim için bu parayı veriyorum. Android tarafında iyi modelerin olduğunu biliyorum fakında olarak alacağım.

iPhone ekosistemi oldukça pahalı(kalem yedek parça vs) bütçenizi zorlayip alacaksanız önermem.

2 senede 1 batarya değiştirsem yeterli kalem vs saat tarzı aksesuarları ilerdeki zamana diyelim.

Pro modell çok kalmadı kalanlarda çok pahalı.

Pro modell çok kalmadı kalanlarda çok pahalı ya.

Yani ilkez bu ekosistemi kullanacağım artı ve ekslilerini ilk defa deneyimleyeceğim yılardır Android kullanıyorum ama Android altında çok marka var bir de iPhone şans vermek istedim ülkemizde maalesef çok pahalı şu an 13 yurt dışı fiyatı 750 800 dolar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…